Homoseksualac Haris Pendić! Ljubitelj parade sjekirom prijetio imamu Muhamedu Veliću

Imam Ferhadija džamije u Sarajevu Muhamed ef. Velić, obratio se javnosti kako bi ukazao na opasne prijetnje i gnusne uvrede koje je doživio od jednog od simpatizera LGBT pokreta. Njegovo obraćanje prenosimo u cjelosti, uz određene naznačene dodatke:

Prije dva dana, došao mi je malodobni sinčić moje sestre (treći razred osnovne škole), u strahu i sa suzama u očima, nosi mobitel i viče: “Daidža, ovdje ti neki čovjek prijeti sa sjekirom da će te ubiti!”.

O čemu se radi? Prije nešto malo više od tri mjeseca, u Sarajevu je otkazana gej parada i Senad Pećanin, zaštitnik LGBT populacije i pasionirani ljubitelj govora mržnje i islamofobije, nazvao me “fašističkim smećem” zato što sam javno zahvalio Bogu što je dotična parada zbog pandemije otkazana. Inspirisan Pećaninovim pljuvanjem i etiketiranjem, itekako ohrabren i ponukan, javlja se iz Mostara izvjesni Haris Pendić sa svojim video uratkom u kome mi na jedan odvratan, bogohulan, pun mržnje i zla način prijeti udaranjem sjekirom po glavi. On to i čini, doduše virtualno, ali ta dva svijeta dijeli samo jedan korak. Ne savjetujem vam da gledate video, dovoljne su vam ove slike (Deblokada želi zaštititi svoje čitatelje od ovih prizora) jer ćete se zgroziti količinom zla, mržnje i psovki koje je izrekao na moj račun ovaj LGBT ljubitelj i pripadnik. Oko trideset puta mi je Boga opsovao i uradio jednu odvratnu gestu po mome licu i glavi na kojoj je ahmedija. Također, spomenuo je u svom uratku i Senada Pećanina, a moju vjeru, tj. islam nazvao fašističkom, Muhammeda, a.s., je nazvao najgorim imenima, ne smijem to ni spomenuti.

Razgovarao sam s porodicom, glavnim imamom i prijateljima o tome i svi su mi rekli da odem u policiju i da to prijavim. Otišao sam u policiju i sve to prijavio. Plus privatne poruke koje mi je slao na messengeru, pune prijetnji. U policiji su to shvatili ozbiljno, snimili su video i vidjeli da postoji nekoliko elemenata za pokretanje postupka. Izdat je nalog za njegovim privođenjem. Kasnije je priveden i saslušan i to je to. Vidjet ćemo, rekli su da će pokrenuti postupak protiv njega. Odvratni video na YouTube kanalu nije uklonjen, prijavljivali smo ga YouTubeu zbog govora mržnje, prijetnji, nasilja, psovki, ali još uvijek nije uklonjen. To treba da uradi MUP, odjel za internet kriminal, službeno. Još uvijek nisu, a trebaju. (Deblokada napominje da je nakon Velićeve objave video ipak uklonjen). Jer ovo je klasičan atak i prijetnja, a samo je korak od viralnog do pravog uratka.

Sinoć je u vrijeme jacije, ispred džamije Ferhadija, iz pištolja pucano na prolaznike, prijete nam LGBT kvazi umjetnici sjekirama, novopečeni advokati i bivši plaćeni novinari i urednici nas etiketiraju najgorim uvredama – eto, to je naš svijet u kojem živimo. I ko je onda ovdje prijetnja i ko je ovdje zaista ugrožen!?

DEBLOKADA.COM

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Kompanija sportske obuće i odjeće NIKE izbacila reklamu na kojoj ženu muslimanku pretvaraju u lezbejku / VIDEO

Ovog puta su stvarno pretjerali. Muslimanka odgovorila na zadnju reklamu firme NIKE Nike je marka …

error: Oo !!