Lejla Čolak koja je usporedila hidžab sa dildom: Ljude koji poste nazvala gladnim psima

Lejla Čolak, Sarajka koja je svojim izjavama uvrijedila brojne muslimane Bosne i Hercegovine pa se kasnije nevješto pravdala kako nije mislila upravo to što je mislila, napokon je pokazala da je upravo to mislila, to jeste napokon je pokazala svoje pravo lice.

Naime, brojni bh. portali pisali su tekstove podrške za ovu nekadašnju novinarku iz Sarajeva koja je pokrivene žene i njihove hidžabe usporedila sa seksualnim pomagalom, dildom, ali je nakon toga, posebno kada je napustila BiH i dobila određenu “slobodu pisanja”, nastavila da vrijeđa sve vjernike i pripadnike različitih religija, posebno kada su u pitanju muslimani.

Lejla Čolak više ne živi u BiH, zbog navodnih prijetnji koje je dobijala na društvenim mrežama. Čak je i na društvenim mrežama promijenila svoje ime, pa sada umjesto imena Lejla Čolak koristi ime “Mia Welker”.

Portal Source.ba piše da im je jedan čitalaz poslao e-mail u kojem kaže da je ateista i da se slagao sa Lejlom po brojnim stavovima, ali tvrdi da se Lejla u posljednje vrijeme, posebno kako je napustila BiH, drastično promijenila. Naime, on navodi da ju je sada teško prepoznati, te da njeni stavovi idu toliko u krajnost da je i pojedini ateisti i ljudi koji se tako izjašnjavaju ne razumiju, niti žele da prihvate njene stavove koji prelaze sve moguće granice mržnje i fašizma.

“Lejla se promjenila, valjda je takav odnos prema njoj od nekih koji su joj prijetili i zbog njenog novog dečka. Lejla Čolak je promjenila naziv svog Facebook profila. Pod tim nazivom ona generalizira, ona primjećuje neke stvari koje do tada nije primjećivala. Ona govori o potrebi rukovanja naoružanja da bi ubijala muslimane, govori o gladnim psima (misleći na ljude koji poste), njen novi dečko govori o tome da je on nju odvukao skroz desno i slično”, kaže čitatelj Source.ba portala.

Čitatelj Source.ba tvrdi da je Lejla preuzela vođenje Facebook stranice “Ateisti BiH”. Riječ je o stranici na kojoj se objavljuju najgore uvrede na račun islama, stranici sa koje se poziva na ubijanje muslimana i uništenje islama.

saff.ba

Podijelite ovaj članak
error: Oo !!