Sad će sigurno uslijediti kritike prema autoru teksta. Evo kakva je bila uloga komandanta „7 muslimanske““ brigade Muateza Bilaha

Bilo jednom u Bosni …
Muatez Bilah, vojni komandant odreda „ El-Mudžahidin“ je u Bosni na Vozucoj, operacija «Farz ’95« sa bracom i mudzahedinskim pristupom oslobodio ono sto bi mnoge druge vojske danima artiljerijom granatirale prije napada.

Muatez Bilah nije granatirao nego je zajedno sa bracom kroz raskrcena minska polja prilazio jutrima, vecerima i nocima okupatorima na metar-dva upoznavajuci tako zivot neprijatelja. Zatim su im poceli zalaziti i iza ledja.

Svako raskrceno minsko polje u povratku su ga vracali u prvobitno stanje. Uz Allahovu pomoć, mudžahidi odreda „ El – Mudžahidin“ rastjerali su bandu sa četirir izuzetne kote i likvidirali 70-tak četnika“, napisao je Adnan Džonlić, novinar Patriotskog lista i Ljiljana.

Oslobađanje grede Podsijelovo prokomentirao je tadašnji zenički muftija Halil ef. Mehtić. „ Razgovarao sam sa našim visokim oficirima o ovoj akciji. Oni su mi rekli da su četnička uporišta na Podsijelovu bila tako utvrđena da su se mogla zauzeti jedino uz pomoć avijacije. Mudžahidi su te položaje uz Allahovu pomoć osvojili za nekoliko minuta..

Hasanovic Amirr

Podijelite ovaj članak
error: Oo !!