Musliman-pravoslavac-musliman: Slavni pjevač dva puta promjenio ime i religiju zbog žene

Prvo ga očarala, pa ga razočarala…

E sad, da li je Amir ili je Nikola, to je već zanimljiva priča.

Naime, Nino je rođen u Bosanskoj Dubici 1964. godine kao Amir Rešić, bosanski musliman. Nakon završenog školovanja seli se u Srbiju, ali ne u prestonicu kako bi se pretpostavljalo, već je krenuo zaobilaznim putem, preko Kruševca. Tu upoznaje tadašnju suprugu koja je bila pravoslavne veroispovesti.
Prilikom venčanja sa njom Nino je promenio svoje ime Amir u Nikola, a takođe se konvertovao iz islama u pravoslavlje. To mu je kasnije značajno i pomoglo nakon preseljenja u Beograd i osvajanje srpske folk scene, na kojoj je bio apsolutno suveren u prvoj polovini poslednje decenije 20. veka.

Međutim, nema sumnje da je pravi razlog Ninovog totalnog preobraćanja zapravo ljubav koju je osećao prema ženi, a i kasnije u karijeri više puta je dokazao da je čovek vođen nagonima. Pravi dokaz njegovih motiva je došao 2004. godine kada se Nino razočaran svime što ga je snašlo i razvodom koji je tada pretrpeo – vratio i na islam i na ime Amir. To se zove čovek koji ide do kraja!

Nažalost, svega tri godine kasnije je tragično i preminuo. Ipak njegove najbolje pesme su i danas popularne, a kao i u slučaju Ipčeta Ahmedovskog, kult Nina čini se sve više raste na ovim prostorima.

srbijadanas.com

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Vlastita Imenica Bog

Zašto je pogrešno riječ Allah zamjenjivati općom imenicom Bog

Oni koji imenicu Allah „prevode“ u imenicu Bog nisu u pravu Godine 1997. osvrnuo sam …

error: Oo !!