Armenski list poziva na upotrebu nuklearne bombe protiv Azerbejdžana

Armenski autor poziva Armeniju da koristi nuklearne bombe protiv azerbejdžanskog stanovništva i pretvori glavni grad u ‘pustoš za narednih 5.000 godina’

Armenske novine u SAD-u objavile su mišljenje u kojem se poziva na upotrebu zabranjenog oružja za masovno uništavanje (AO) protiv Azerbejdžana i njegovog civilnog stanovništva.

Tekst Stepana Altouniana pozvao je armensku vladu da upotrijebi bilo koje nuklearno oružje, kako bi azerbejdžanski glavni grad Baku pretvorio u “pustoš za narednih 5.000 godina“.

“Ja sam, kao vjerovatno svi Armenci, bio shrvan, ali ne nužno i iznenađen viješću da je Armenija izgubila od Azera”, napisao je Altounian, misleći na armensku kapitulaciju u sporazumu o prekidu vatre od 10. novembra, u sukobu oko regije Nagorno-Karabaha.

Intenzivne borbe, koje su izbile 27. septembra, završile su se sedmicama kasnije kada su se armenski okupatori povukli sa međunarodno priznate teritorije Azerbejdžana.

U kontroverznom tekstu, koji je podržala i objavila armenska medijska grupa Asbarez, Altounian je upitao “Gdje je bila nuklearna opcija?” U vremenu kada UN i ostatak svijeta potiču denuklearizaciju u svijetu.

“Zašto ne uzeti nuklearni otpad iz Metzamora i proizvesti prljave bombe?” napisao je Stepan Altounian.

“Molim vas, nemojte mi govoriti o oružju za masovno uništenje kada su ga Turci i Azeri koristili protiv civila bez ikakvih posljedica”, neutemeljeno je tvrdio autor teksta.

“Dvoje mogu igrati tu igru, a trebali bi i mi. Svakako će ih natjerati da dobro razmisle da li bismo Baku mogli pretvoriti u radioaktivnu pustoš u sljedećih 5.000 godina.”

Agencije UN-a i nezavisni mediji nikada nisu izvijestili o informacijama da su Turska ili Azerbejdžan upotrijebili zabranjeno oružje protiv Armenije.

Azerbejdžanski generalni konzulat u Los Angelesu odmah je osudio ovu armensku vijest i zatražio od američkih vlasti da pokrenu istragu.

“Armenski list Dashnak, sa sjedištem u Los Angelesu, objavljuje članak, sugerirajući na armenske napade na Baku, Azerbejdžan, pretvarajući ga u ‘radioaktivnu pustoš za narednih 5.000 godina.’”

“Pozivamo FBI LAPD da to istraži“, navodi se u sopštenju.

nova-zora

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Ovako je izgledalo krštenje armenskih vojnika pred borbu protiv jačih azarbejdžanskih boraca / Video

Ovako je pravoslavna crkva pripremala mlade armenske vojnike: Krštenje Armenskih vojnika snimila je televizijska ekipa …

error: Oo !!