Nurkić kritikovao Konakovića i dobio odgovor: Hajde mangupe, da pokažeš svima da griješimo

Jusuf Nurkić je u emisiji “Konačno petak” prozvao bivšeg direktora KK Bosna Elmedina Konakovića da je odgovoran za njegov nedolazak u redove Studenata, jer je odbijen na probi, a polemika se nastavila i nakon toga na društvenim mrežama.

Bh. košarkaški reprezentativac tvrdi da su mu tada u Bosni poručili da imaju bolje od njega, a da je na čelu kluba u to vrijeme bio Konaković.

“U tuzlanskoj Slobodi su mi kazali da nisam dovoljno talentovan, Žarko Vujović je rekao da se posvetim školi i knjigama i to bi bilo bolje. On je tada vodio taj klub. Onda sam pokušao u Sarajevu, tadašnji predsjednik kluba Bosna je bio Dino Konaković, i on je na neki način rekao da imaju bolje od mene i da nisam za to”, rekao je Nurkić, a Konaković je danas odlučio reagovati i napisao je detaljan post na društvenim mrežama.

Konaković je prethodno poručio da će se oglasiti tek nakon što košarkaška reprezentacija BiH odigra utakmicu s Latvijom, a tvrdi da u KK Bosna nikada predsjednik ili direktor nije odlučivao o dolascima igrača.

Također, istakao je da nikada nije bio predsjednik kluba i da nije bio na bilo kakvoj funkciji u vrijeme kada je Nurkić boravio na probi.

“Nikad u KK Bosni predsjednik ili direktor nije odlučivao ko će od igrača potpisati ili igrati, znalo se kod nas vrlo dobro šta ko radi. Bajramović, Marković i Zdovc, treneri koji su vodili klub dok sam bio direktor, a nikad nisam bio predsjednik, ozbiljni su ljudi i odlični treneri. Bosna je u tom periodu osvojila tri titule i dva Kupa.

U omladinskom pogonu u jednom periodu više od 1.200 dječaka, organizacija odlična, treneri i skauti svoj posao odradili vrhunski.

Danas mi je već nevažno šta Nurkić želi postići izjavom da sam ga omalovažio i rekao da on nije za KK Bosnu. Vidio sam sve njegove izjave u kojim govori da je 2008. godine počeo s košarkom, imao je tad, sam kaže u mnogo intervjua, 14 godina.

Ja sam Bosnu napustio 26.12.2007.

Ne postoji igrač koji je došao u klub, a da ga treneri nisu pogledali i odlučili, Nurkić je eto jedini kojeg sam ja vratio iz kluba, a da ga nije bilo ko vidio.

I to u periodu u kojem nisam bio u KK Bosna na poziciji na kojoj nikad nisam bio u KK Bosna. Predsjednik, 2008.

Važno je još jednom napomenuti da je Nurkićev menadžer čovjek koji je iz BiH odveo veliki broj mladih igrača u Sloveniju, koji su kasnije nosili dres te reprezentacije, nas nikad nisu obukli, a odlični su igrači. Javna je tajna da ga nikad nisam simpatisao. Zove se Enes Trnovčević.

Nurkić i ja smo u konfliktu od kada je pobjegao s priprema reprezentacije i preko medija nam javio da je povrijeđen. Na naše molbe i zahtjeve da ga pogleda nas vrhunski tim ljekara nije se odazvao.

Čuvam još uvijek poruke koje sam slao i molio ga da se vrati, na facebooku me nakon toga blokirao. Tada nam je baš trebao.

Nakon tog sukoba sam rekao da ću napustiti funkciju predsjednika KS BiH, ako je to uslov da se Nurkić vrati u reprezentaciju, i rekao sam da je on mnogo potrebniji timu nego ja.

E tu je kvaka, moj Juka.

Ti si sa nepunih 27 godina sakupio ukupno devet nastupa za reprezentaciju. Nisi ti dolazio ni kad mene nije bilo.

Bilo je tu, naravno, objektivnih okolnosti, teška povreda nakon koje si se hvala Bogu oporavio i još se bolji vratio. Znam i da iz NBA nije lako dolaziti.

Al’ 9 nastupa za skoro 9 godina, realna je slika tvog odnosa i odnosa tvog menadžera prema nacionalnom timu.

Jedan si od najboljih igrača BiH svih vremena, svjetska si zvijezda.

Ponosni smo na tebe jer baštiniš sjećanja na agresiju na našu zemlju, objašnjavaš svijetu šta je bilo u Srebrenici, i to je neupitno.
Upitno je, meni barem, što kao jedan od najboljih svih vremena nisi ni među 100 igrača po broju nastupa za reprezentaciju.

Tamo gdje si najbolji, nemamo te, a predvodnik si ove generacije.

Meni je, Jusufe, posao da živim spinove, svaki dan. Nije ih ni teško razbijati, istinom se sve to razbije. I ovaj smo tvoj.

Hajde ti sad, mangupe, da pokažes svima nama da griješimo, na naredne pripreme dođi malo ranije, da se dobro pripremiš.

Obuci dres naše domovine i na EP na koje smo se plasirali odvedi ove mlade momke do vrhunskog rezultata.

Nije da nemaju smisla tvoje javne objave i pjesmice koje pišeš. I to je korisno. Dobro je za moral.

Imali smo tako u ratu jednu muzicku četu, nije da nije bila potrebna. Danas slavimo heroje s prve linije, rijetko se ovih iz muzičke čete sjećamo.

BiH bi bilo mnogo korisnije da barem jednu tekmu odigraš onako kako igraš u NBA. Da te uživo na parketu ova naša djeca vide i da im se potpišeš na dresove nakon tekme.

Bit će tebi žao, vjeruj mi, kad završiš karijeru, što sve ovo nije bilo drugačije.

Lako ćeš ti sa mnom”, napisao je Konaković uz nekoliko priloženih fotografija.

vikendnovosti.blogspot.com

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Turska humanitarna organizacija IHH izgradila 14.000 kuća u Siriji prošle godine

Turska humanitarna organizacija IHH u 2020. godini sagradila je 14.000 kuća za Sirijce koji su …

error: Oo !!