Muž koji je konstantno tukao svoju ženu… Pročitajte šta je bilo sa njim

Šejh Aid el Qarni je ispričao istinit događaj koji se desio u Rijadu. Njemu je to ispričao sam trener koji je, po njegovom mišljenju, jako oštrouman.

Tom treneru je došla jedne prilike neka žena i žalila se na loš ahlak svog muža. Neki muževi su baš takvi; ona ga hizmeti, pravi hranu, pere i pegla veš, a on je udara konstantno.

Kao vid savjeta trener joj je rekao da bi ona trebala porazgovarati na tu temu sa svojim mužem, ali je ona tvrdila da njemu ne koristi savjet.

Trebala bi onda da obavijesti oca o tome, nastavio je trener. Ispostavilo se da ta žena nema ni oca ni braće. Na pitanje zašto se ne razvede od njega uslijedio je odgovor da ima djecu, ne može. Na sve to trener joj reče: “Pokušaj onda da i ti njemu uzvratiš udarce!”

Naravno, žena nije imala za to snagu, pa ju je trener nagovorio da trenira i vježba samoodbranu. (Šejh Aid El-Karni dodaje da ne podržava ovakav postupak nego samo prenosi šta se desilo). Nakon treninga i vježbi, jedne prilike je muž opet krenuo da tuče ovu ženu, ali je ovaj put ona njemu zadala prvi udarac, zatim je ponovo pokušao, ali ga je ona udarila šakom.

On je potom uzeo nešto da je time udari, pa je i ona to isto učinila. Kad je to vidio, reče joj: “Polahko, smiri se, šta je s tobom?”, a ona mu odgovori: “Tako mi Allaha, ili će moja krv ili tvoja danas da teče. Ili moja duša ili tvoja”.

Uspaničeni muž nastavi: “Reci LA ILAHE ILLELLAH, reci ESTAGFIRULLAH. Jesi li poludjela?”. Ali ona i dalje pri svome: “Tako mi Allaha, ili moja krv ili tvoja, ili moja duša ili tvoja”. Muž je počeo da ponavlja “EUZUBILAH”, prišao joj je, poljubio je u glavu i rekao: EUZUBILLAHIMINEŠEJTANNIRRADŽIM.

Vidjevši da je izašla kao pobjednik iz te situacije žena prozbori: “Hajde, obećaj mi ovdje: ti si vrijedan poštovanja, ali da sam i ja vrijedna poštovanja, ja sam iz te i te kuće, ti iz te i te”. “Obećajem ti u ime Allaha, tako mi Allaha neću se vratiti na slično ponašanje, Allah ti prosvijetilo lice”, uzvrati joj muž. Uslijedio je i poljubac. Nakon toga je naučio da poštuje svoju suprugu i nikad je više nije tukao.

Sa predavanja šejha Aid el Qarnija

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Najlakši način da svojoj porodici naškodiš

Najbrži način da naneseš štetu sebi ii svojim bližnjim je da sve što radiš i …

error: Oo !!