Šta je kćerki Saddama Husseina donijela smrt njezinog oca:

Prvi intervju kćerke Saddama Husseina: Samo je jedan krivac za haos u Svijetu

Najstarija kćerka nekadašnjeg predsjednika Iraka Saddama Husseina dala je prvi intervju za zapadne medije od njegove smrti. U intervjuu za CNN Raghad Hussein (48) govorila je o svom ocu, Iraku danas, ISIL-u i…

Najstarija kćerka nekadašnjeg predsjednika Iraka Saddama Husseina dala je prvi intervju za zapadne medije od njegove smrti.

U intervjuu za CNN Raghad Hussein (48) govorila je o svom ocu, Iraku danas, ISIL-u i Donaldu Trumpu.

Saddama Husseina, koji je vladao Irakom od 1979. godine, svrgnula je i zarobila koalicija predvođena Sjedinjenim Američkim Državama 2003. godine, a u decembru 2006. je obješen.

Raghad Hussein rekla je da nikada nije vidjela trenutak očeve smrti iako su ga emitovale televizije. Saddam je do posljednjeg trenutka ostao prkosan, odbio je da mu stave kapuljaču i nije pustio ni suzu kada su mu namakli omču.

– Detalji njegove smrti su ružni i bolni, ali to je časna smrt, smrt koja je donijela ponos meni, mojoj djeci, mojim sestrama i njihovoj djeci, svima koji ga vole – rekla je Raghad.

Ona i njena porodica su pobjegli u Jordan nakon invazije u Iraku i danas još tamo žive.

Nakon Saddamove smrti, za koju su zvaničnici sa Zapada poput tadašnjeg američkog predsjednika Busha rekli da će donijeti vladavinu prava u Irak, u zemlji nije zavladao mir, već su i narednih deset godina obilježili razni sukobi i nasilje između pripadnika raznih vjera.

Raghad Hussein kaže da je za haos u zemlji i ostatku svijeta krive SAD, i nada se da će njen predsjednik Donald Trump biti drugačiji od svojih prethodnika.

Preuzeto sa: faktor.ba

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

POSLJEDNJE RIJEČI SADDAMA HUSSEINA I DANAS PROGONE SVIJET: PRIJE SMRTI IZNIO ZASTRAŠUJUĆE PREDVIĐANJE

Jezivo posljednje upozorenje Vrlo brzo nakon hapšenja, započela su opsežna ispitivanja objedinjena u program nazvan …

error: Oo !!