Detalj koji je presudio da muslimani glasaju za Bidena. Pogledajte u videu šta im je obećao:

Naime, već duže vrijeme poznato je da je predsjednik SAD-a Joe Biden naklonjen i muslimanima, što je dokazao nizom postupaka.

Veliki broj američkih muslimana bili su iznenađeni kada je jednog jutra osvanula zajednička fotografija demokratskog kandidata Joea Bidena i njegove zamjenice senatorke Kamale Harris na kojoj su bili ispisani kur’anski ajeti: “Zaista, s teškoćama dolazi olakšanje”, na njihovim nalozima na društvenim mrežama, poput Twittera, Facebooka i drugih.

Obećao je i da će ukinuti “zabranu ulaska državljanima muslimanskih zemalja, koju je uveo njegov prethodnik Trump”, ako bude izabran za predsjednika SAD-a.

Napravio je presedan u američkoj historiji, kao prvi predsjednički kandidat koji se obratio organizacijama američkih muslimana neposredno prije održavanja predsjedničkih izbora, što se nikada ranije nije desilo da bilo koji kandidat s njima razgovara tokom kampanje.

Biden je ranije, prije objavljivanja zajedničke fotografije s Kamalom Harris na kojoj je ispisan kur’anski ajet, pred organizacijom Emgage počeo govor podsjećanjem na riječi poslanika Muhammeda, neka je na njega Božiji mir i blagoslov, koji je rekao: “Ko od vas vidi neko loše djelo, neka ga promijeni.”

Ove sedmice ponovo je u javnosti postao viralan video na kojem kao predsjednik obećava dvjema djevojčicama, zbog njegovog govora pretpostavlja se da se radi o muslimankama, kako će Islam biti tretiran kao i druge velike religije.

Budite ponosni, budite istinski ponosni. Stvarno mislim to. Obećavam Vam to kao predsjednik Islam će se tretirati onako kako bi trebao – kao i svaka druga velika vjera – kazao je Biden.

Hvala Vam. Zaista to cijenimo – odgovorile su mu.

sandzakdanas.rs

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Cestitanje Bozica

Propis čestitanja Božića i Nove godine nemuslimanima

Čestitanje nemuslimanima u dunjalučkim (ovosvjetskim) stvarima je dozvoljena PITANJE: Kakav je propis čestitanja božića i …

error: Oo !!