Adem nema posla, a ni hrane u frižideru

Zbog teške ekonomske situacije izazvane virusom korona brojne porodice se nalaze u vrlo teškoj situaciji, koju dodatno pogoršava dolazak zime i hladnijeg perioda, a jedna od takvih je i porodica Adema Kaltaka iz Sanskog Mosta, demobilisanog borca, koji izdržava bolesnu suprugu Tatjanu te jedanaestogodišnjeg sina i četvorogodišnju kćerku.

Kaltak već godinama nema stalno zaposlenje, ali radi sezonske i fizičke poslove za nadnicu te je tako prehranjivao svoju porodicu.

Međutim, u trenutnoj situaciji, kako kaže, skoro nemoguće je pronaći posao i zaraditi dovoljno za svakodnevne potrebe.

Dodaje kako već danima nije zaradio niti marku, izdaci i troškovi su svakodnevni, a situaciju pogoršava i specifična bolest njegove supruge Tatjane, koja je psihički bolesnik i primorana da koristi skupe lijekove za njihov kućni budžet.

Kaltak kaže da mu ne preostaje drugo nego da u ovakvoj situaciji zatraži pomoć dobrih ljudi kako bi preživio zimski period koji je pred porodicom.

“Skoro pa smo ostali bez hrane i u frižideru gotovo nemamo ništa. Nedostaje nam ogreva, djeca borave u hladnim prostorijama. U međuvremenu stižu računi za struju i komunalije, ja nemam otkud da ih platim, prijete da će isključiti struju i vodu, jednostavno situacija je neizdrživa”, kaže Kaltak.

Porodica, inače, živi u alternativnom smještaju koji im je dodijelila općina, s obzirom na to da ne posjeduju vlastitu imovinu.

Kaltak kaže kako je zahvalan na svakoj pomoći u hrani i neophodnim životnim potrepštinama, ali da bi najviše volio kada bi pronašao stalno zaposlenje kako bi prehranio vlastitu porodicu. Svi koji žele da pomognu više informacija mogu dobiti na telefon 060 3555 216.

crna-hronika.info

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Pomozite ovom demobilisanom borcu koliko ko može: Kod kuće ima petero maloljetne djece (Možete provjeriti, ima broj telefona)

Žiro račun i broj mob.na koji mozete kontaktirati Zahida je. Imao je 50 KM invalidnine, …

error: Oo !!