Iskusio smrt na 20 minuta, evo šta je rekao poslije toga

Jedan arapski princ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata je za potrebe televizijske emisije pristao da provede u mezaru 20 minuta. Pogledajte šta je ispričao kada su ga izvadili iz mezara

Autor: „Podaren ti je novi život, to je blagodat od tvoga Gospodara.“

Princ: „Hvala Allahu.“

Autor: „Oprobao si smrt na 20 minuta.“

Princ: „Nisam mogao ni zamisliti da je život ovako kratak. Život je istina ali i smrt je istina.“

Autor: Kada si stavljen u mezar, šta ti je prvo naumpalo?

Princ: Prvo što mi je naumpalo je moj odnos prema Allahu, dželle šanuhu, i odnos prema porodici, djeci i drugim ljudima. Kako sam postupao prema njima i šta bi promijenio u svom odnosu. Ovo iskustvo je bilo nezaboravno. Podsjećanje koje mi nije vratilo samo uspomene, nego mi je pomoglo da iznova uredim svoj život. Subhanallah, ne mogu da vjerujem da je nekoliko minuta „smrti“ ovako djelovalo na mene.

Jednostavan primjer kako ljude podsjetiti na smrt, ali ne smrt kao kraj, nego početak novog života. Mnogi ljudi se boje smrti, međutim ja mislim da je smrt pouka, da nas uči ispravnom životu, da nas vraća na pravi put. Ja sada, ponovo imama tijelo i dušu, i Allah je, mom tijelu i duši, dao još jednu šansu. Dao mi je šansu da se vratim, radim, privređujem i stičem do zadnjeg momenta, kako bi bio spreman za susret sa svojim Gospodarom, kada meleki dođu po moju dušu.

Sada imam dušu, imam tijelo, imam mnoge blagodati. Obećavam da ću se promijeniti. Možda budem živio nekoliko minuta, dana, mjeseci ili godina, ali obećavam, za Božiju volju, da ću se popraviti i promijeniti svoj život na bolje”.

Autor: Neka ti Allah podari liep život i lijep završetak. Amin!

Svjetlo Dunjaluka

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Da li se iznad Poslanikovog a.s., časnog mezara, nalazi tijelo čovjeka koji je želio srušiti zelenu kupolu?

Istina u vezi mezara na kupoli Poslanikove džamije Na internetu, i to na islamskim stranicama, …

error: Oo !!