Njemačka / Angela Merkel pozvala na potpunu zabranu burki

Saznajemo kolika će biti novčana kazna za nepoštivanje ovog Zakona o zabrani hidžaba

Njemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je na potpunu zabranu nošenja burki i istakla da će podržati zabranu nošenja vela koji u potpunosti pokriva lice.

“Pokrivanje lica mora se u potpunosti zabraniti, svugdje gdje je to zakonski moguće”, izjavila je Merkel na kongresu svoje Kršćansko-demokratske unije u Essenu, što je izazvalo aplauz i oduševljenje kod prisutnih.
Nakon što je prošle sedmice potvrdila da će tražiti novi mandat za mjesto njemačkog kancelara, Angela Merkel najavila je kandidaturu i za novi dvogodišnji mandat na čelu njene partije.

Kako prenosi britanski Independent, njemačka kancelarka je na kongresu svoje stranke dodala da se izbjeglička kriza, kakva je zabilježena prošle godine, “nikada više ne smije ponoviti”.

Njemački ministar unutrašnjih poslova Thomas de Maiziere u augustu je predložio parcijalnu zabranu nošenja burke u jeku žestoke nacionalne debate o integraciji migranata i izbjeglica u društvo.

On je tada izjavio da se takav zakon treba primjenjivati “na mjestima na kojima je to neophodno za koegzistenciju našeg društva – u sredstvima javnog prijevoza, javnim uredima, u uredima za registraciju, u školama i univerzitetima, u civilnim službama i sudovima”.

Sličnu mjeru zabrane usvojili su holandski zastupnici prošlog mjeseca. Nepoštivanje tog zakona, kojeg još treba odobriti senat, bit će kažnjivo novčanom kaznom do 405 eura.

Preuzeto od: radiosarajevo.ba

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

OVAKO JE UPOZORENA ANGELA MERKEL DOK JE KORISTILA IZJAVU ISLAMSKI TERORIZAM (VIDEO)

Sultan odmah reaguje. Živ i zdrav bio. Aferim! Ovako se islam brani! Pogledajte video: novi …

error: Oo !!