Predsjednik Erdogan otkrio javnosti Dodikove namjere: Poslat ću novac za izgradnju autoputa kroz BiH, ali postoji jedan uvjet!

Koje poniženje za Dodika…

Odgovor na žalbe Bošnjaka o tome kako Erdogan puno priča a malo radi za BiH U petak je na 13-oj konferenciji za novinare

Između ostalog Selmo je postavio pitanje predsjedniku Turske o njegovim budućim planovima te ulaganjima u Bosnu i Hercegovinu, te prenio poruke žalbe Bošnjaka o tome kako Erdogan puno prića a malo radi za BiH.

Erdogan je na to odgovorio:”Prije svega, hvala ti sto mi postavljas ovo pitanje i konačno sam u mogućnosti da razjasnim neke stvari, moja ulaganja u Bosnu i Hercegovinu i ulaganja za moju braću tamo su puno veća nego što svi vide,

pogledajte samo da je u ovoj godini moje ulaganje bilo veće od pola milijarde a to je rezultiralo da je skocio za 38.223 broj novih radnih mjesta, moja ulaganja i trud bi bili puno veći kada bi imao normalne odnose te kounikaciju sa sva tri člana predsjedništva.

Kada kazem tako, mislim direktno na srpskog člana predsjedništva, koji je samo prosle godine osporio suglasnost za 6 novih rojekata u Bosni i Hercegovini, među kojima je i izgradnja auto puta za spajanje sa svim susjednim zemljama”, naglasio je Erdogan.

Srpski clan predsjeništva osporaje projekte, kako bi isti ti projetki zavrsavali u Srbiji.

Da li se ovdje radi na destabilizaciji države odlučite sami.

evropa-balkan.com

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Mitropolit poručio Dodiku: “RS će nestati, Bosna će biti cjelovita, a od Srbije će ostati samo beogradski pašaluk”

“Bolje je Srbiji da misli o Vojvodini, da vide kako će riješiti to pitanje” Mitropolit …

error: Oo !!