Ne brinite muslimani, ezan će se čuti u Jerusalimu sve do Sudnjeg dana

Ezan je jedan od najvažnijih aspekata islamske vjere

Šejh Ikrime Sabri, predsjednik Vrhovnog muslimanskog vijeća Jerusalema i imam i hatib Mesdžidu-l- Akse je osudio izraelske pozive na zabranu ezana u gradu nakon što je gradonačelnik Jerusalema Nir Barkat pozvao izraelsku policiju da primjeni zakon o ‘nepodnošljivoj buci’ nad ezanima jerusalemskih džamija.

“Ezan je jedan od najvažnijih aspekata islamske vjere”, kazao je Sabri dodajući da će se ezan čuti u Jerusalemu do Sudnjeg dana.

“Izrael nema pravo da se miješa u naše vjerske poslove”, kazao je on. “Mi ćemo čvrsto stati protiv bilo kojeg izraelskog pokušaja da zabrani ezan u džamijama Jerusalema”.

Šejh Sabri je dalje dodao kako je neprekidno zujanje izraelskih borbenih aviona nad Palestinom glavni izvor ‘nepodnošljive buke”.

“Ukoliko Barakat želi da govori o ‘nepodnošljivoj buci’, onda bi trebao da zaustavi izraelske borbene avione da ne zuje nad našim područjima, okupacione tenkove da prolaze našim ulicama, buldožere da ne sravnjuju s zemljom naše domove, i vojne snage da ne pucaju na naše ljude”.

Izvor: IslamBosna.ba

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Erdogan: Nema uvažavanja onoga ko ne poštuje naš ezan i našu zastavu

Jedna nacija, jedna zastava, jedna domovina, jedna država!!! Predsjednik Republike Turske i predsjednik AK Partije …

error: Oo !!