U Mostaru ubijen ratni zločinac Marko Maka Radić, koga je HDZ pustio na slobodu

Radić je 2011. godine u BiH pravosnažno osuđen na 21. godinu zatvora zbog zločina protiv čovječnosti, odnosno mučenja, zatvaranja, ubistva i silovanja u zloglasnom logoru Vojno kod Mostara

U pucnjavi koja se desila u Mostaru ubijen je osuđeni ratni zločinac Marko Radić Maka, a za ubicom se traga.

“U 18:45 u ulici Brune Bušića, u blizni sjedišta Ministarstva unutrašnjih poslova HNK dogodilo se ranjavanje sa smrtnim posljedicama muškarca M.R. iz Mostara”, kazao je okupljenim novinarima Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNK.

Rane su bile teške te je odmah nastupila smrt, dodao je Marić te kazao kako službenici kriminalističke policije zajedno sa nadležnim tužiteljstvom rade uviđaj.

Za osumnjičenim za ovo ubistvo se traga, a Marić je kazao da bi on skoro trebao biti lišen slobode.

Radić je 2011. godine u BiH pravosnažno osuđen na 21. godinu zatvora zbog zločina protiv čovječnosti, odnosno mučenja, zatvaranja, ubistva i silovanja u zloglasnom logoru Vojno kod Mostara, te je iz zatvora trebao izaći tek 2027. godine.

Međutim, kako je državljanin Hrvatske postupak je obnovljen i nakon odluke Županijskog suda Zagreb koji priznao bh. presudu, ali ju je smanjio na 12 i po godina zatvora, Radić je, izašao na slobodu.

Izvor: Klix.ba

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Jeste li gledali ovaj video pred početak genocida u Srebrenici? Jovan Nikolić: Nisam ocekivao da cu naici na takav prizor! (Video)

13. jula 1995. godine, vojnici bosanskih Srba su se ukradenom opremom Ujedinjenih naroda (UN) počeli …

error: Oo !!