Pogledajte kako uz pratnju policije u Beču čovjek sije mržnju prema islamu i muslimanima, i to sa svojim vozilom opremljenim razglasom / Video

Na ovakav način on sije mržnju i netrpeljivost među građanima

Šokantne scene viđene su u na ulicama Beča. Naime, jedno vozilo opremljeno razglasom, iz kojeg su se čuli snimci zastrašujuće pucnjave, kretalo se lagano kroz osmi okrug grada Beča u pratnji dva policijska vozila.

Video snimke tog vozila objavio je na svom profilu zastupnik SPÖ stranke u opštinskom vijeću Omar Al-Rawi, uz pitanje: ”Šta se ovdje događa?”

Nakon pucnjave puštani su snimci ezana. Stanovnici okolnih zgrada bili su šokirani i isprepadani, posebno zbog skorašnjih nemilih događaja koji su se odigrali u centru Beča, pa su i u ovom slučaju pomislili da je došlo do novog napada.

Međutim, iz policije javljaju da se radi o protestnom činu samo jednog privatnog lica. Na drugom video snimku čuje se i govor ovog ”pojedinca” koji izjavljuje kako protestuje protiv ”islamizacije” u Beču.
Na ovakav način on sije mržnju i netrpeljivost među građanima. Međutim, grupa građana se odmah suprostavila ovom provokatoru i izrazila svoje nezadovoljstvo zbog ovog protesta.

Već su upućene kritike na policijske službenike od strane SOS organizacije za ljudska prava zašto se nisu uključili i zaustavili ovu povorku, jer je očigledno da je ovdje jedini cilj bio proširiti strah i mržnju.

saff.ba

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Bosanski jezik kao izborni predmet na Univerzitetu u Beču!

Svi studenti Univerziteta u Beču moći će narednog, tj.ljetnog semestra, pored hrvatskog i srpskog, kao …

error: Oo !!