Oglasio se Uroš koji je pjevao “Ne volim te Alija”: Koliki idot moraš biti da ovakvo nešto izjaviš… Gospodo iz BiH, molim vas da se malo smirite! / Video

Ovaj čin mladića iz Beograda naišao je na brojne osude na društvenim mrežama

Uroš Živković, mladi pjevač i nekadašnji učesnik Zvezda Granda, na jednom nastupu izveo je skandaloznu nacionalističku pjesmu “Ne volim te Alija, zato što si balija”.

Ovaj čin mladića iz Beograda naišao je na brojne osude na društvenim mrežama.

Živković je takmičar Zvezda Granda iz sezone kada je pobjedu odnio Ibro Bublin iz BiH.

– Zabraniti ulazak u državu hitno i po kratkom pustpku – samo je jedan od komentara na društvenim mrežama.

Svakako, na društvenim mrežama je nastao pravi haos, u kojem se osuđuje ovakav potez mladog pjevača. Nije trebalo dugo, a oglasio se i sam Uroš.

Naime, Uroš Živković je vidjevši kakav je efekat postigao zbog pjesme “Ne volim te Alija” pokušao da se opravda, ali ipak nije izrazio kajanje, jer kako kaže sve je bilo plaćeno. Što bi se reklo, obraz – đon.

– Gospodo iz BiH. Molim vas da malo smirite strasti i shvatite jednu stvar. Nikada nisam bio nacionalista, niti ću. Svoje volim, a tuđe itekako poštujem.

Pjesmu koju sam otpjevao, otpjevao sam jer mi je tražena 40 puta na nastupu i plaćena. Da podržavam takve stvari i ja bih sam podijelio snimak na svojim društvenim mrežama.

Protivnik sam nacionalizma i širenja mržnje prema drugoj vjeri. Shvatite da je to bio dio mog posla, a ne lično mišljenje i vrijeđanje svih ljudi muslimanske vjeroispovijesti. Veliki pozdrav – napisao je Živković, a njegovu objavu je podržala koleginica Tamara Milutinović.

crna-hronika.info

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Šta će Milišić-Pepić sa činjenicom da je njena stranka organizator parade?

Bilo je određenih kritika nakon pisanja Deblokade, a posebno zbog ilustracije, gdje smo logički i …

error: Oo !!