Vlasnik Malage šokirao Francusku i zaprijetio Macronu: “Ako se ne izvinete zbog vrijeđanja islama, snosit ćete posljedice…”

Bogati vlasnik Malage uputio ozbiljnje prijetnje

Nakon ubistva francuskog profesora Samuela Patyja zbog prikazivanja karikatura poslanika Muhammeda stanje u toj zemlji je doseglo kritičnu tačku.

Kompletnu situaciju je svojim izjavama dodatno pogoršao francuski predsjednik Emanuel Macron koji je rekao da se Islam kao religija nalazi u krizi i kako “islamisti predstavljaju prijetnju državi”.

Ove riječi Macrona su naišle na neodobravanje i kritike kako u Francuskoj tako i u muslimanskim zemljama poput Pakistana, Irana i Turske.

I dok su u prvi plan pale prepirke Macrona i Erdogana prijetnju Francuskoj i njenom predsjedniku putem Twittera uputio je i bogati vlasnik španske Malage šeik Abdullah Al Thani.

“Ako nema službenog izvinjenja za sve muslimanske zemlje u vezi s rasizmom, poticanjem i govorom mržnje, onda ćete da snosite posljedice”, napisao je šeik na Twitteru.

Al Thani se također pridružio pokretu bojkota francuskih proizvoda u koji je uključeno nekoliko islamskih zemalja, a vlasnik Malage je otišao i korak dalje te najavio bojkot i prema drugim zapadnim zemljama.

“Postoje i druge zapadne zemlje koje treba bojokotovati. Nećemo zaboraviti uvredljive filmove ili crtiće”, poručuje predsjednik Malage.

balkantimes.press

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Pogledajte Macronov izraz lica kad se Erdogan nije pozdravio sa njim (Video)

Erdogan izbjegao rukovanje sa Makronom. Zanimljiv susret turskog predsjednika Erdogana i francuskog predsjednika Makrona. Pogledajte …

error: Oo !!