Matija Babić (Index.hr) nazvao Pjanića islamskim teroristom i poručio mu da ide u pustinju sek”alno općiti sa kozama

U izljevu islamofobične mržnje, Babić nije birao riječi kojima je vrijeđao Miralema Pjanića i muslimane u Evropi

UFC-ov šampion u lakoj kategoriji Khabib Nurmagomedov nedavno je na svom je službenom Instagram profilu objavio fotografiju francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, a u objavi je napisao:

“Neka Uzvišeni unakazi lice ovog stvorenja i njegovih sljedbenika koji pod sloganom slobode govora vrijeđaju osjećaje više od jedne i pol milijarde muslimana. Neka ih Uzvišeni ponizi u ovom i budućem životu. Alah je brz i vidjet ćete.”

Vlasnik Index.hr Matija Babić proglasio Pjanića i Benzemu islamskim teroristima.

Mi smo muslimani, volimo svog poslanika Muhammeda, sallallahu alejhi ve sellem, više nego svoje majke, očeve, djecu, supruge i sve druge ljude bliske srcu. Vjerujte, vratit će im se te provokacije, bogobojazni na kraju uvijek pobjeđuju”, napisao je dagestanski MMA borac, a na kraju je citirao ajet iz sure El-Ahzab.

“One koji Allaha i Poslanika Njegova budu vrijeđali Allah će i na ovome i na onome svijetu prokleti, i sramnu im patnju pripremiti”, stoji u Habibovoj objavi.

Ovu objavu lajkali su između ostalih i Pjanić i Benzema, što je uredniku hrvatskog portala “Index.hr” posebno zasmetalo.

Naime, u islamofobičnoj objavi punoj mržnje, ovaj novinar iz Prozora, sada nastanjen u Zagrebu napisao je: “Navedeni, počevši od Pjanića i Benzeme, nakon ovog poteza trebali bi biti uvršteni na popis ljudi koji podržavaju terorizam. Najmanje što bi se moralo poduzeti je zabraniti im da se bave sportom u normalnim državama. Žele li biti mudžahedini, postoji solidan izbor država u kojima nakon treninga mogu općiti s kozama. Ovim islamskim ekstremistima ne bi smio biti dozvoljen ulazak u normalne države. Ili se ne čudite što vam njihovi fanovi režu glave po crkvama i sveučilištima”.

Njegov komentar su na Facebooku lajkali brojni Hrvati, a neki od korisnika pozivaju da se Pjaniću i drugim muslimanima u Evropi stave čak i bijele trake oko ruke, aludirajući valjda na nacističke metode obračuna sa Židovima uoči početka Drugog svjetskog rata.

slobodna-bosna

Podijelite ovaj članak
error: Oo !!