Godinu i po bez samozadovoljavanja? Kako su uspjeli prekinut onanisanje?

Izlaz i olakšanje u vidu hanume. Neoženjena braća se jedni drugim žale, želeći pronaći izlaz iz začaranog kruga niskih strasti i nagona

Ponovo će često pitanje biti, kako odoliti toj fitni i ne samozadovoljavati se?! Nekim se to čini nemoguće, nedokučivo, ali nije tako. I ja ću da vas ohrabrim, da prevaziđete to, navesti neke primjere ustrajnosti u izbjegavanju tog ogavnog grijeha. Kao i na internetu o pomenutom pitanju, neoženjena braća se jedni drugim žale, želeći pronaći izlaz iz začaranog kruga niskih strasti i nagona. Tako sam čuo, da je jedan brat, nakon čvrste odluke da to ne radi, poslije osam mjeseci ustrajnosti, Allah mu to boljim zamjenjuje, te se oženio i na halal način, u okrilju braka uživao.

Drugi brat, koji je puno obarao pogled, nije u to vrijeme, to činio šest mjeseci, a vjerovatno poslije i duže. Bilo mi je zadovoljstvo lično ga poznavati, jer je ukrotio svoju strast. Ja tad nisam bio od njih. Ali, više nisam imao opravdanje, jer ono što sam prije smatrao nemogućim, uvjerio sam se da je moguće… Allahovom voljom, uz stalnu dovu, prestao sam to raditi, ne čineći to godinu i po. Allah mi je poslao izlaz i olakšanje u vidu hanume, elhamdulillah. Sada sam oženjen, skrasio sam se i hvala Allahu na tome.

Sabur braćo, obarajte pogled na ulici, ne idite na razvratne stranice. Ne smijete ni pomisliti na “prljave stvari”, jer iz glave se zamisao sprovodi u djelo. Zaista vas Allah vidi. Možda, na Sudnjem danu, neko od ove braće bude dokaz protiv nemarnih po ovom pitanju. Nije nemoguće! Da nam Allah olakša svima, amin.

islamzivot.com

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Samozadovoljavanje neki smatraju dozvoljenmom u ovim slučajevima

Bez obzira na svoj stav, izazvao je pravu buru reakcija na društvenim mrežama Mücahid Cihad …

error: Oo !!