Znate li zašto predsjednik Erdogan pozdravlja sa četiri prsta?

Pozdravlja se na način da je palac na dlanu a ostala četiri prsta ispravljena

Jeste li razmišljali zašto predsjednik Republike Turske pozdravlja sa četiri prsta na način da je palac na dlanu a ostala četiri prsta ispravljena?

Taj pozdrav simoblizira četiri vrijednosti turske nacije: jedinstvo, država, zastava i narod.

Osim toga, predsjednik Erdogan je taj način pozdrava počeo redovno koristiti nakon vojnog udara u Egiptu kada je svrgnut demokratski izabran predsjednik Muhamed Mursi. Četiri prsta označavaju “Rabia” odnosno simbol otpora rušiteljima demokratije u Egiptu.

Na taj način predsjednik Erdogan podržavao je rahmetli predsjednika Egipta Muhameda Mursija.

Upravo ovih dana je Erdogan pokazao da ta četiri prsta u zraku nisu samo farsa.

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je u nedjelju kako će u najkraćem mogućem roku biti napravljena nova kuća svakom građaninu Izmira čiji je dom uništen u zemljotresu, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan je govorio na kongresu Stranke pravde i razvoja (AK Parti) u istočnom turskom gradu Vanu, a tom prilikom se dotakao jučerašnjeg zemljotresa koji je pogodio zapadni turski grad Izmir, a u kojem je, prema posljednjim informacijama, poginulo najmanje 26 osoba.

Turski predsjednik je uputio poruke saučešća porodicama poginulih građana Izmira i cijelom turskom narodu, a povrijeđenima poželio što brži oporavak.

“Svim građanima Izmira čiji su domovi uništeni u zemljotresu, u najkraćem mogućem roku ćemo sagraditi i predati nove kuće”, poručio je Erdogan.

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

POGLEDAJTE ŠTA JE SULTAN ERDOGAN URADIO ZA OVOG DJEČAKA KADA JE VIDIO DA GA TRGOVCI TUKU

Krajem 2015. godine mediji su objavili potresne fotografije kako trgovci u Izmiru udaraju jedanaestogodišnjeg sirijskog …

error: Oo !!