Iz svog hotela ‘protjerao’ hidžab, a odmah mu se to samo u roku od par dana odbilo od glavu. Evo kakvu je sudbinu doživio:

Pokrenut postupak protiv direktora hotela koji je “protjerao” hidžab i burkini

Javni tužilac u mjestu Bekirkoy pokrenuo je tužbu protiv Fethi Yilmaz Sezera, direktora jednog od hotela u Antaliji koji je samo prije nekoliko dana u razgovoru za turski dnevni list Yeni Šafak kazao kako u svome hotelu ne želi vidjeti žene sa hidžabom.

Protiv njega je pokrenut postupak u skladu sa Članom 122 turskog Krivičnog zakona, kojim se predviđa sankcionisanje podsticaja na neprijateljstvo i izazivanje rasne, vjerske ili sektaške mržnje.

Fethi Yilmaz je prije nekoliko dana izjavio da u svome hotelu ne želi vidjeti žene pod hidžabom niti želi u svojim bazenima žene pod burkinijima. Prema njegovim riječima, odjeća žena pod hidžabom “uznemirava turiste iz drugih zemalja”.

Njegove izjave su u Turskoj, u kojoj je samo do prije 14 godina hidžab bio maksimalno potisnut, izazvale su oštre reakcije, na koje je reagovala i država, a njegov postupak se ocjenjuje kao oštar vid antiislamizma.

balkanis.com

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Novozelandska policija uvrstila hidžab u zvaničnu uniformu

Policija na Novom Zelandu je uvrstila hidžab u zvaničnu policijsku uniformu kako bi ohrabrila muslimanke …

error: Oo !!