Allahu ekber! Evo šta je trudnica slušala tokom trudnoće, pa joj je sin postao hafiz:

Ispovijest majke trudnice – kako je glas Božije riječi dopirao do srca fetusa…

Abdur-Rahmanova majka, objašnjavajući ovaj Božiji dar kaže da je jako voljela suru El-Kehf, a za vrijeme svoje trudnoće učila ju je svakodnevno, što joj je davalo rahatluk, smirenost i pouzdanje.

Kada bi slušala muziku njeno stanje bi se promijenilo, a prilikom slušanja Kur’ana vratilo bi joj se stanje smirenosti. Glas Božije riječi je dopirao do srca fetusa…

Alžirac Farih Abdur-Rahman koji ima samo tri godine, cijeli Kur’an zna napamet. Uprkos tome što ovaj dječak nema ni tri pune godine, i ne zna pročitati ni jednu napisanu riječ, kroz slušanje kur´anskih ajeta, uspio je cijeli Kur’an naučiti napamet.

Uči ga jednostavno i bez grešaka, čime je sebi obezbijedio mjesto u Guinnessovoj knjizi rekorda kao najmlađi hafiz.

Nakon što je prvi puta progovorio, nastavio je sa ponavljanjem ajeta svaki dan, dok u cjelosti nije naučio napamet cijeli Kur’an, a njegova nožica nije kročila ni u školu ni u džamiju, iako je dvije godine patio od problema u izgovoru.

Kada je nestala mucavost u izgovoru, proučio je suru El-Kehf neusiljeno i bez zamaranja u izgovoru slova, čak i bez grešaka u pravilima učenja Kur’ana, i bez miješanja kur’anskih ajeta.

Abdur-Rahmanova majka, objašnjavajući ovaj Božiji dar kaže da je jako voljela suru El-Kehf, a za vrijeme svoje trudnoće učila ju je svakodnevno, što joj je davalo rahatluk, smirenost i pouzdanje.

Kada bi slušala muziku njeno stanje bi se promijenilo, a prilikom slušanja Kur’ana vratilo bi joj se stanje smirenosti. Glas Božije riječi je dopirao do srca fetusa. Hvaljen neka je Onaj koji stvara! A znanstvenici tvrde da je fetus pod uticajem onoga čemu je bila izložena njegova majka.

Također ona objašnjava da je dijete učilo Kur´an slušajući satelitski program ˝El-Affasi˝, posebno u trenutcima dok je ona obavljala namaze, a njegov otac Muhammed Farih smatra da je moguće da je na dijete djelovalo slušanje Kur´ana i prije no što su njegove oči ugledale ovaj svijet.

Abdur-Rahman se ističe sa rezonantnim glasom, čistim izgovorom i preciznošću u učenju, nikada ne propušta salavat na Poslanika pri spomenu njegovog imena. Stalno uči sure El-Felek i En-Nas, i nikada ne spava prije nego što pruči dove prije spavanja. Abdur-Rahman je u Alžiru krunisan titulom ˝Viteza Kur’ana˝, a ˝zlatnom odjećom˝ ga je prekrio šejh učenja Kur’ana Muhammed Rešad u džamiji El-Aksa.

Je li iko od nas do sada vidio i čuo dijete koje još nije napunilo ni tri godine,a da zna Kur’an napamet?! Poznato nam je da su preokupacije djece u trećoj godini života igra, plakanje, spavanje… Samo On, Uzvišeni, može svome robu dati da prve riječi koje izgovori budu kur’anske, i da sa nepune tri godine napamet zna više od 600 strana. Hvaljen neka je Allah, Gospodar svjetova.

Emir Brašnjić – Preporod

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Neka Allah kazni sihirbaze na dunjaluku i na ahiretu. Iskustvo jedne sestre koje je imala u trudnoći…

Mnogim osobama, iako su bili samo prolaznici u mom životu, vjerovala sam, odavala im svoje …

error: Oo !!