Dragan Markovina: “Ne mogu podnijeti da vidim zamotanu muslimansku djevojku, gadi mi se! / Video

Neka znate samo koliku mržnju ispovijeda prema muslimanima: Dragan Markovina iskazao se kao izrazito vjerski netrpeljiva i netolerantna osoba

Dragan Markovina, šef novoosnovane ekstremističke stranke Nova ljevica, već je široj javnosti postao poznat po svojim rigidnim i mrziteljskim stavovima o Hrvatskoj, Dalmatincima, Hercegovcima itd.

Ovaj puta donosimo jednako rigidne i mrziteljske izjave u kojima se Dragan Markovina iskazao kao izrazito vjerski netrpeljiva i netolerantna osoba. Ovaj puta, Markovina je “počastio” muslimane i kršćane.

U razgovoru o svom rodnom Mostaru o tamošnjim muslimanima, Dragan Markovina izričito je rekao da mu se gadi njihov “islamski tradicionalizam” i ono “u što su se oni pretvorili”.

“Ja ne mogu podnijeti da vidim 2012. godine u mom rodnom gradu nekoga tko je zamotan – djevojku. Možda sam zadrt i netolerantan, kao što ne mogu podnijeti da svi idu na misu. Ide mi na …….! Stvarno ne mogu to gledati!”, izjavio je Dragan Markovina.

Kao i u slučaju izljeva mržnje prema Dalmatincima i Hercegovcima, zanimljivo je to što stranka Nova ljevica, čiji je šef upravo Dragan Markovina, u svojim temeljnim načelima ima stavku koja kaže da se Nova ljevica zalaže za “suprotstavljanje sve prisutnijem širenju netrpeljivosti prema „drugima i drugotnima“ i toleriranju govora mržnje”.

Izvor: Sloboda.hr

Podijelite ovaj članak
error: Oo !!