Dačić uputio sramotnu poruku Komšiću: “Možeš samo sa minareta da lažeš”

Šef srbijanske diplomatije uputio je skandaloznu pisanu izjavu koja se nalazi na zvaničnoj stranici Ministarstva vanjskih poslova

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić nastavio je verbalni rat sa najvišim bh. zvaničnicima, prije svega članovima Predsjedništva BiH – Šefikom Džaferovićem i Željkom Komšićem.

Šef srbijanske diplomatije uputio je skandaloznu pisanu izjavu koja se nalazi na zvaničnoj stranici Ministarstva vanjskih poslova.

“Hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić ne samo da ima krizu identiteta, jer kao četnički unuk na osnovu muslimanskih glasova zastupa Hrvate, već pati i od potrebe da obmanjuje i laže javnost, optužujući me da proklamujem srpsko-hrvatsko jedinstvo u borbi protiv BiH.

Gdje i kad sam ja to, Komšiću, pozivao na borbu protiv BiH? I zašto bih, kad Srbija stalno poziva na očuvanje teritorijalnog integriteta BiH. Ali BiH kao države ravnopravnih naroda i entiteta, a ne islamske džamahirije kako tvoj ajatolah Džaferović proklamuje u programu SDA.

Ne prijeti BiH opasnost od mene, već od tvog lažnog predstavljanja kao Hrvata po mjeri Bošnjaka, zbog čega je i nastala kriza u odnosima sa Hrvatskom. Zato i ne žele da te vide ni u Zagrebu, ni Hrvati u BiH. Možeš samo sa nekog minareta da bljuješ laži o tome kako Srbi i Hrvati ruše BiH.

Komšiću, zapamti, BiH nikad neće biti islamska država, pa makar i sa lažnim hrvatskim kolovođom, već samo država ravnopravnih naroda, i Srba i Hrvata, a ne samo Bošnjaka”, napisao je prvi potpredsjednik Vlade Srbije i ministar vanjskih poslova Ivica Dačić u svojoj sramotnoj pisanoj izjavi.

Radio Sarajevo

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Pernar poručio Miroslavu Tuđmanu: „Tvoj otac je sa Miloševićem dijelio Bosnu!“ (VIDEO)

Ivan Pernar uputio kritiku Miroslavu Tuđmanu: Tvoj otac je sa Miloševićem dijelio Bosnu! Ivan Pernar, …

error: Oo !!