Odlučio provjeriti da li ga supruga zaista voli. Uvidio da je žena zaista lukavija i mudrija od njega

Žena zna biti lukavija od muškarca što jest’, jest

Jedan muškarac je, naime, odlučio da provjeri da li ga njegova žena voli i napisao joj je oproštajno pismo, u kojem je, navodno, ostavlja. Stavio je pismo na sto i sakrio se ispod kreveta, iščekujući ženu.

Razumio je da postupa malo glupo i djetinjasto, ali morao je znati šta njegova žena osjeća prema njemu. Nadao se da će vidjeti njeno iznenađeno lice, zamišljao kako plače, i sva usplahirena, zove prijatelje…
Napokon, kada se njegova žena vratila kući, pronašla je pismo i pročitala ga. Uzela je hemijsku i počela po pismu nesto da piše.

Nakon toga, presvukla se pjevušeći neku veselu pjesmicu, i plešući u njenom ritmu. Prije bi se reklo da je bila sretna, a ne uznemirena i žalosna.

Muž je bio šokiran. Slijedilo je još nešto gore.

Žena je uzela telefon i okrenula broj.

– Ćao dragi. Spremna sam, dolazim uskoro. Što se tiče ove budale, napokon sam ga se riješila, otišao je. I kako sam se mogla udati za njega uopšte? Žao mi je što se nismo ranije sreli. Evo me, stižem.

Prekinula je vezu i izašla iz stana.

Muž je čuo kako su se zatvorila ulazna vrata – otišla je. Razočaran, frustriran, sa suzama u očima, izvukao se ispod kreveta, uzeo pismo da vidi šta je napisala.

Kroz suze je pročitao: „Vidim tvoje noge kako vire ispod kreveta. Otišla sam u prodavnicu po hljeb”.

Preuzeto sa: Mala riznica mudrosti

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Portal IMAN.BA prenosi nevjerovatnu životnu priču: Zbog ljubavnice htio napustiti suprugu, a zatim se nešto desilo što mu je preokrenulo život

Nakon što joj je saopštio vijest o njihovom razvodu Kada sam stigao kući, večera je …

error: Oo !!