Ezan će se čuti u Jerusalemu do Sudnjeg dana

Ezan je jedan od najvažnijih aspekata islamske vjere

Šejh Ikrime Sabri, predsjednik Vrhovnog muslimanskog vijeća Jerusalema i imam i hatib Mesdžidu-l- Akse
je osudio izraelske pozive na zabranu ezana u gradu nakon što je gradonačelnik Jerusalema Nir Barkat pozvao izraelsku policiju da primjeni zakon o ‘nepodnošljivoj buci’ nad ezanima jerusalemskih džamija.

“Ezan je jedan od najvažnijih aspekata islamske vjere”, kazao je Sabri dodajući da će se ezan čuti u Jerusalemu do Sudnjeg dana.

“Izrael nema pravo da se miješa u naše vjerske poslove”, kazao je on. “Mi ćemo čvrsto stati protiv bilo kojeg izraelskog pokušaja da zabrani ezan u džamijama Jerusalema”.

Šejh Sabri je dalje dodao kako je neprekidno zujanje izraelskih borbenih aviona nad Palestinom glavni izvor ‘nepodnošljive buke”.

“Ukoliko Barakat želi da govori o ‘nepodnošljivoj buci’, onda bi trebao da zaustavi izraelske borbene avione da ne zuje nad našim područjima, okupacione tenkove da prolaze našim ulicama, buldožere da ne sravnjuju s zemljom naše domove, i vojne snage da ne pucaju na naše ljude”.

Izvor: IslamBosna.ba

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Poruka Merjem Petronin predsjedniku Francuske: “Ova religija, islam protiv koje se Vi borite i danju i noću, ganula mi je srce i ispunila um”

Poruka Francuskinje predsjedniku Republike Francuske nakon što je objavila na francuskom tlu da je prešla …

error: Oo !!