Muslimani pozivaju na bojkot pelene Pampers. Pogledajte gdje je napisano ime Muhammed / Video

Pogledajte svojim očima i razmislite. Aktivisti kažu da Pampers vrijeđa osjećaje muslimana i pozivaju da se njihovi proizvodi uklone s polica: – Čak i s golim okom može se pročitati ime Muhameda

Aktivisti u pismu policiji kažu da Pampers, iza kojeg stoji američka kompanija Procter & Gamble, vrijeđa osjećaje muslimana i pozivaju da se njihovi proizvodi uklone s polica…

Skupina muslimana pozvala je na bojkot Pampers pelena nakon što su riječ “Muhamed” uspjeli iščitati na licu nacrtane mačke koja se pojavljuje na pakiranju.

Linije koje ilustriraju brkove, nos, usta i lijevo oko nasmijane mačke podsjetile su ih na prorokovo ime napisano na arapskom. Pakiranje su stoga odmah proglasili “uvredom za islam”.

Na ulicama Indije brojni su roditelji u znak prosvjeda javno spalili Pampersice.

Aktivisti u pismu policiji kažu da Pampers, iza kojeg stoji američka kompanija Procter & Gamble, vrijeđa osjećaje muslimana i pozivaju da se njihovi proizvodi uklone s polica:

– Čak i s golim okom može se pročitati ime Muhameda, i bilo kakvo nepoštivanje ne može se tolerirati. One koji su ovo napravili treba uhititi i kazniti.

Dio korisnika društvenih mreža pridružio se pozivu na bojkot dok drugi dio smatra kako je riječ tek o običnom crtežu i da je sve izvučeno iz konteksta.

U P&G-u za The Sun kažu kako su svjesni krivog tumačenja crteža koje se proširilo Facebookom i YouTubeom i dodaju:

– To je obični crtež mačke kakav često viđamo u crtićima. Nikad nam nije namjera bila uvrijediti bilo koga niti bilo čiju vjeru.

Videi:

24sata.hr

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Lejletul Miradz mubarek noc

Muslimani u nedjelju (27.02.2022) dočekuju odabranu noć Lejletu-l-Miradž

Šta za muslimane predstavlja ova noć? Noć Lejletu-l-Miradž za pripadnike islama predstavlja noć putovanja poslanika …

error: Oo !!