Ovako je govorio zločinac Krajišnik: Muslimani su komunistička tvorevina, oni su nevjernici…

Dokaz da je bio licemjer i mrzitelj islama i muslimana

Skupština Republike Srpske je na ratnoj 24. sjednici koja je održana 8. januar 1993. godine u Bijeljini, usvojila izjavu sa sedam tačaka, a u kojoj se nalazi i stav o “Muslimanima” koji je formulisao ratni zločinac Momčilo Krajišnik.

“Skupština je zauzela stav da su Muslimani komunistička tvorevina i da predstavljaju vjersku skupinu turske orijentacije…. Oni su nevjernici, narod koji nije narod, odnosno narod koji hoće da bude narod i nema nikakve argumente za naciju”.

Na 56. sjednici Skupštine, 17. septembra 1995. Momčilo Krajišnik je poručio:

-Zadatak ove Republike i prvi strateški cilj je da se mi odvojimo od Muslimana i Hrvata, i niko nema pravo da zasniva strategiju srpskog Sarajeva na ostanku u zajedničkoj državi. Mi ne želimo da ostanemo sa Muslimanima i Hrvatima. Ima samo jedan problem: gdje ćemo sada ljude iseliti, da se kaže: iselit ćemo ih tu i tu, na taj i taj način. Treba nam vrijeme jer je ovo iznenađenje, jer ni u jednoj varijanti ništa nije predviđeno. Zato nam treba vrijeme za političko rješenje i konačan razlaz i, na kraju krajeva, najbolje rješenje da se Sarajevo iseli i da se nađe lokacija da se smjeste ljudi.

Saff

Podijelite ovaj članak
error: Oo !!