DODIK O MOGUĆIM SUKOBIMA: ‘BIH NAS MRZI! UĐE LI NJIHOVA NAORUŽANA POLICIJA U RS, ODGOVORIT ĆE IM SRBIJA’

“BiH pokušava eliminirati Srbiju kao ključnog partnera Republike Srpske, kako Srbija ne bi mogla pomoći Srbima u Republici Srpskoj, izjavio je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, prenosi RTRS. Dodao je i kako na sastancima u Sarajevu osjeća mržnju prema Srbima i RS-u.

Tvrdi da BiH čini sve kako bi “onesposobila” RS

“Njima je Republika Srpska trn u oku. Čine sve što mogu i imaju razrađenu stategiju o eliminaciji Srbije kako ona ne bi mogla pomoći Srbima u Srpskoj, a oni se, za ne daj Bože, kako su govorili ranije, hoće dovoljno naoružati i pokušati vojnički riješiti to pitanje”, rekao je Dodik. dodavši kako na sastancima u Sarajevu osjeća mržnju prema Srbima i RS-u.

On ističe da to naravno nije moguće, jer “ne bi bilo legitimiteta za bilo kakvo angažiranje vojske BiH”, te da bi za to bila neophodna odluka Predsjedništva BiH:

“Ukoliko njihova policija kroči u RS, reagirat će Srbija”

“Policija jednog entiteta po Daytonu ne može ući u prostor drugog entiteta bez suglasnosti, što znači da ako netko hoće na taj način da rješavati probleme, onda mora znati da bi nelegitiman upad na prostor Srpske svakako legitimirao pravo Srbije da ona kao jamac Daytona bude tamo”, rekao je Dodik.

Dodao je da je o tome razgovarao sa predsjednikom Srbije i da ga je Vučić saslušao.

“Neophodno je da stalno upozoravamo na te stvari”, dodao je Dodik.

Autor: S.V.

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Mitropolit poručio Dodiku: “RS će nestati, Bosna će biti cjelovita, a od Srbije će ostati samo beogradski pašaluk”

“Bolje je Srbiji da misli o Vojvodini, da vide kako će riješiti to pitanje” Mitropolit …

error: Oo !!