Svakodnevno učite ovu samo jednu riječ, jer je ona zaštita od bijede i neplodnosti:

Jedina riječ koja čuva od bijede i neplodnosti:

Čovjek se žalio Hasanu Basriju na sušnu i neplodnu godinu, a on mu je rekao: ”Čini mnogo istigfar (tj. traži mnogo oprost od Allaha).”

Drugi mu se žalio na siromaštvo, pa mu je rekao: ”Čini mnogo istigfar.” Treći je tražio od Hasana Basrija da uputi dovu Allahu da mu podari dijete, a Hasan mu je rekao: ”Čini mnogo istigfar i dobit ćeš to što tražiš.” Četvrti mu se žalio na slab urod vočnjaka, pa mu je Hasan Basri rekao: ”Čini mnogo istigfar.”

Slušao je sve to njegov prijatelj Rebia bin Sabih, pa mu je rekao: ”Ovi ljudi su ti se žalili na različita iskušenja i nedaće, a ti si im svima preporučio istigfar. Zašto si to učinio?” Hasan Basri je odgovorio: ”Ja im nisam ništa od sebe rekao.

Allah dž.š. je u suri Nuh objavio: ”Tražite od Gospodara svoga oprost jer On, doista, mnogo prašta; On će vam kišu obilnu slati i pomoći će vas imanjima i sinovima, i daće vam bašče, i rijeke će vam dati.” (Nuh, 10-12.)

Čovjek je rekao Hasanu Basriju: ”Zašto se mi ne stidimo Allaha? Učinimo grijeh, a onda tražimo oprost, pa opet učinimo grijeh i tražimo oprost, i tako redom.”

Hasan Basri mu je odgovorio: ”Šejtan bi mnogo volio da vas nadvlada taj osjećaj stida, pa da odustanete od istigfara. Zato nipošto i nikada ne ostavljajte istigfar (makoliko grijeha počinili).”

Priredio: Abdusamed Nasuf Bušatlić

saff

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

TrudnocaKisnica

Evo kako uz pomoć kišnice da otklonite neplodnost. Nakon konzumiranja ove smjese žene su zatrudnjele

Molim Allaha, s.w.t. da podari svakom zdravo potomstvo, da nam djecu sačuva od svakog zla …

error: Oo !!