Važno upozorenje! Bošnjaci, ne kupujte proizvode firme „Aleksandrija“ Zvornik. Evo zbog čega:

Upozoravamo građane Bosne i Hercegovine, a naročito Bošnjake da odmah prestanu kupovati proizvode firme „Aleksandrija“

Firma „Aleksandrija“ d.o.o Zvornik je u vlasništvu Tomislava Kovača koji je bio ratni ministar unutrašnjih poslova manjeg bh entiteta.

Poznato je da Međunarodni sud u Hagu, po tužbi Bosne i Hercegovine protiv Srbije i Crne Gore, presudio da je Vojska RS i MUP RS počinili genocid u Srebrenici tokom rata 1992-1995. godine.

Protiv Kovača se vodi istraga od strane Tužiteljstva Bosne i Hercegovine za genocid u Srebrenici i taj postupak će uskoro doći do faze podizanja optužnice.

Kovač je ranije svjedočio kao svjedok odbrane ratnim zločincima Radovanu Karadžiću, Stojanu Župljaninu i Mići Stanišiću. Pored toga, Kovač je dospio i na crnu listu SAD-a i Evropske unije kao je jedan od deset najznačajnijih pomagača u skrivanju Radovana Karadžića.

Kovačeva firma „Aleksandrija“ d.o.o ima proizvodnju i prodaju u Zvorniku i Istočnom Sarajevu i na tržište Bosne i Hercegovine plasira svoje proizvode: štrudle, namaze, keksove, slane štapiće i slično. Proizvode ove firme možete vidjeti na njihovoj web stranici.

Pozivamo Bošnjake da ne kupuju proizvode ove firme jer kupovinom njihovih proizvoda podržavaju onoga pod čijim je patronatom ubijeno najmanje 8 000 Bošnjaka!

Akos.ba

Podijelite ovaj članak
error: Oo !!