SIRIJSKI MIGRANT ŽIVI SA TRI ŽENE I 13 DJECE, NJEMAČKA MU PLAĆA KIRIJU ZA TRI STANA

Njemački list “Bild” objavio je zanimljivu reportažu o sirijskom migrantu Abboudu Suvaidiu koji živi sa tri žene i 13 djece (uskoro će dobiti i 14.dijete) u njemačkom gradu Münster u pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija.

Abbbouda je napustio Siriju 2015.godine, a nakon čega je migrantskom rutom stigao u Njemačku sa svoje tri žene i 10 djece. U Siriji je bio legalno vjenčan sa spomenute tri žene, međutim kada je stigao u Njemačku ti brakovi nisu mu priznati, odnosno nisu mogli dobiti azil na osnovu takve bračne zajednice. Njemačka ih je pravno razdvojila i dodijelila im tri stana. Nakon dolaska u Njemačku Abboudi je dobio još troje djece, a uskoro će dobiti još jedno. On i njegove žene mjesečno primaju 3.785 eura na ime nadoknade za nezaposlene i dječiji dodatak. Također, Njemačka plaća kiriju za tri stana u kojima Abbouda živi sa tri žene i 13 djece.

Priča o ovoj poridici privukla je pažnju u Njemačkoj, zato danas mnogi nastoje da im pomognu. Abboudi i njegove žene uče njemački jezik, a djeca idu u vrtiće i škole. On se nada d aće jednog dana uspjeti i u NJmeačkoj legalizirtai svoju višebračnu zajednicu.

novihorizonti

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Gdje je nestala humanost: Današnji prizor iz kampa “Lipa”..(FOTO)

Svakodnevnica migranata na “Lipi”: Kupanje u potoku na temperaturi ispod nule Tužan odraz Lavlija Pasina …

error: Oo !!