Muževa prevara. Kako je muž prevario svoju suprugu

Prevara je izgledala ovako: Susrećući se sa njom, i sastajajući putem telefona

Pitanje

SELLAM ALLEJKUM!

ZIVIM U AMERICI (SAD) I IMALA BIH JEDNO PITANJE ZA VAS, KOJE JE VEZANO ZA MOG MUZA I MENE. OVAKO DA LI JE MOJ MUZ GRIJESAN AKO ME JE PREVARIO, A PREVARA JE IZGLEDALA OVAKO SRECUCI SE SA SVOJOM BIVSOM DJEVOJKOM, ODNOSNO LJUBAVNICOM, SASTAJUCI SE SA NJOM PUTEM TELEFONA, A DA JA NE ZNAJUCI NISTA O TOME, DA BI POSLIJE OTISAO U BOSNU I NARAVNO BIO SA NJOM.

ON KAZE DA JE SAMO KAFU POPIO. DA LI JE ON GRIJESAN STO JE TO SVE RADIO IZ MOJIH LEDZA A ZNAJUCI DA GA JA VOLIM I POSTUJEM ON KAZE DA TO NIJE NISTA I DA JE ON MUSKARAC A JA ZENA I DA MOZE RADITI STA HOCE?

Odgovor:

We alejkumusSelam,

Ovakav stav i ponasanje nisu primjerni za jednog muslimana, a pogotovo ako se insan deklarise kao mu’min, jer biti mumin znaci iskreno Allaha obozavat i sprovodit u djelo ono sto se nauci od znanja islamskoga, dok musliman moze to isto cinit ali u vecini slucajeva takve osobe samo nose muslimansko ime i slijede obicaj i tradiciju namjesto propisanih ibadeta.

Ukoliko tvoj ili bilo ciji suprug ima mogucnosti i ne boji se za sebe da nece bit nepravedan onda ima mogucnost da ozeni do cetiri zene. To je bolje nego da odsustvuje od kuce ili laze prvoj zeni a u osnovi sastaje se s nekom na terenu. Najbolje je da sjednete zajedno i da popricate na tu temu, sta su uzroci takvog njegovog ponasanja glede tebe i da to sebi definisete kako bi u blagostanju mogli da organizujete porodicu i nastavite suzivot. A Allah najbolje zna!

Na pitanje odgovorio prof. Jasmin Djanan!

n-um

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Muž joj se nije ‘približio’ godinama, sve dok se nije oslobodila ovog prokletog nakita

Prije nego što počnete čitati ovaj tekst, pogledajte imate li na sebi šta od nakita …

error: Oo !!