“OD PREDZNAKA SUDNJEG DANA JE I TAJ DA ĆE MAJKA RODITI SEBI ZAPOVJEDNIKA” (HADISI POSLANIKA A.S.)

Hadis o predznacima Sudnjeg dana…

Ovaj predznak Sudnjeg dana je najavljen skupa sa predznakom u hadisu o Džibril, alejhisselamu, u kojem Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, kaže: “… ali ću te obavijestiti o njegovim predznacima; kada majka rodi sebi zapovjednika…” (Prenosi ga Muslim 18/13)

Ovaj hadis ukazuje na to kakvo će vrijeme nastupiti pred Kijamet, da će se stvari do te mjere izokrenuti pa će onaj koji je rođen naređivati svojoj majci, iako bi to trebalo biti obrnuto. Ovaj predznak se obistinio jer vidimo da je danas neposlušnost prema roditeljima, nažalost, prešla svaku mjeru.

Kur’an nam brani da svome roditelju čak kažemo i “uh” a kamoli šta drugo i gore od toga. Međutim, šta sve čujemo da djeca svojim roditeljima kažu, i ne samo kažu nego i urade. Čak se dešava da ih psuju, grde pa čak i udaraju, na sudu ih optužuju i tome slično. Na Zapadu se djeca “pobrinu” da što prije roditelje strpaju u domove za starce i tako ih se riješe.

Kada s druge strane pogledamo, da Islam obećava onima koji lijepo postupaju prema svojim roditeljima džennet, onda uistinu vidimo koliko je Islam pretekao zapadnu “civilizaciju” svojim principima, kojih se mi muslimani počesto stidimo i odričemo. A zašto?

Volim te Allahu moj

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Pojava izazovno obučenih osoba kao predznak Sudnjeg dana

Pred vrata njihovih džamija će dolaziti njihove žene, veoma izazovno obučene Od predznaka Sudnjeg dana …

error: Oo !!