Dva poznata youtubera prešla na islam, sve je počelo tako što su prvi put poslušali Kur’an (Video)

Popularni Youtuberi, Jay Palfrey i Mr Whaatwaa, prešli su na islam prikazujući kako recituju šehadet u videozapisima sa preko 2,5 miliona pregleda.

Whaatwaa i Jay su dokumentirali svoje putovanje otkrivajući islam tijekom posljednjih nekoliko godina, kao i njihov šok zbog zablude koju većina ljudi ima u pogledu islamskih principa i osnova.

Obojica su u više navrata spominjali pozitivan utjecaj koji su doživjeli upoznavajući muslimane širom svijeta. Kao i sveukupno novo pronađeni osjećaj mira i pripadnosti kojeg su stekli kako su više proučavali islam.

“Assalamu Alaikum Whaatwaa Porodici. Sad sam musliman, Alhamdulillah! Preplavljena sam radošću u svom srcu i ne mogu izraziti zahvalnost koju imam prema svakoj osobi koja mi je pomogla na putu ka islamu. Posebna zahvala Imamu Johnu iz MCC-a & mom bratu Jae Deen-u. Porodična fondacija Whaatwaa dobila je svog prvog preobraćenika gospodina Whaatwaa i inshallah, mi čemo moći pomoći milionima još više u okviru naše fondacije. Sjećam se kad sam prvi put počeo da učim o islamu, nije bilo lako iz nigerijske katoličke porodice. Uz pomoć porodice Whaatwaa uspjeli smo zajedno učiti dok svijetu pokazujemo ljepotu islama. Čast mi je što sam prihvaćen u ovu prelijepu religiju islam. Salam Alaikum, porodica Whaatwaa za život!”

Zadnjih godina je medu nemuslimanskim voutuberima postalo popularno slušanje Kur’ana i ezana prilikom kojeg bi snimali svoju reakciju svojoj publici.

Jay Palfrey i Mr Whaatwaa su bili među najpoznatijim, njihove reakcije od prije nekoliko godina možete pogledati u vidiozapisima ispod.

bosnapress.net (svjetlo-dunjaluka)

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Ovo je priča o Heleni, hrišćanki iz Švedske koja je prešla na islam. Pažljivo pogledajte video!

Odrasla sam u hrišćanskog porodici, ali nikada se božije ime nije izgovaralo niti sam ikada …

error: Oo !!