Muslimani napali Kanyea: “Rugaš se islamu, iskupit ćeš se za ovo” Nazive tenisica dali po melecima Israfil i Azrail

Nazive tenisica dali po melecima Israfil i Azrail

PODULJEM popisu problema koje ima, Kanye West može dodati još jedan – bijesnu javnost. Nakon što je predstavio nove modele tenisica pod nazivom Yeezy Boost 350 V2 Israfil i Yeezy Boost 350 V2 Asriel, koje se prodaju po cijeni od 1500 kuna, muslimani su ga napali da se ruga islamu jer se tako zovu anđeli presude i smrti.

Prvi model već se može kupiti preko Adidasa, dok će se drugi u prodaji pojaviti sljedećeg mjeseca.

Društvene mreže nisu toplo dočekale tenisice. Korisnici su napali Kanyea zbog “izrazito bolne uvrede” te su mu poručili da se “mora iskupiti za ovo”. Traže da se imena tenisica istog trena promijene, da se Kanye ispriča i da Adidas preispita politiku davanja imena obući.

“Anđeli su u islamu blagoslovljena Božja stvorenja kao i u drugim religijama. Povezivanje onoga u što muslimani vjeruju s cipelama je izrazito uvredljivo i moraju se iskupiti za to. Neprihvatljivo je da se rugate s vjerom. Čak i ako se ovo dogodilo greškom, stvarno je grozno dopustiti tako nešto”, napisao je jedan korisnik Twittera.

Drugi je dodao: “Užasan izbor imena za cipele. Israfil je jedan od arkanđela u islamu. Adidas, trebao si obaviti domaću zadaću, no nije prekasno da ispravite grešku”, poručio je drugi.

“Mi muslimani zahtijevamo da promijenite ime tenisica”, zaključio je treći.

index.hr

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

NA DAN BAJRAMA, MELEKI SE SPUSTE NA ZEMLJU I DOZIVAJU GLASOM…

Piše: Abdusamed Nasuf Bušatlić Prenosi se od Abdullaha ibn Abbasa da je Poslanik, sallallahu alejhi …

error: Oo !!