Bivša košarkaška reprezentativka: Ne vjerujem u BiH, i ne želim joj da postoji još dugo

U razgovoru se, između ostalog, dotakla i uspjeha kadetske košarkaške reprezentacije BiH, koja je osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu…

Andrea Vuković, 28-godišnja košarkašica Mladog Krajšnika i urednica ”Nedeljnika” (izdanje za RS), bivša članica juniorske košarkaške reprezentacije BiH, dala je neprimjerenu izjavu koja je uzdrmala bh. sportsku javnost.

U razgovoru za Mondo, Vuković se, između ostalog, dotakla i uspjeha kadetske košarkaške reprezentacije BiH, koja je osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Litvaniji.

– Ne dopada mi se što ti klinci igraju tako. Ne zato što ja ne volim BiH, kao što je ne volim, nego što mislim da to nije dobra stvar. Ta djeca koja žele samo da igraju košarku su do te mjere iskorištena za neke druge ideje, koje su daleko od košarke i njihovog ličnog razvoja. Navijam za djecu koja će, za razliku od mene, u tim godinama imati hrabrosti da kažu “NE”

Po cijenu da ne igram nikad više nigdje, neću igrati za reprezentaciju BiH. To je moje viđenje stvarnosti. Imam 28 godina i pravo da to kažem jer imam potpuno jasan politički stav.

Ne bih voljela da se na to gleda kao na činjenicu da oni ne vole muslimane ili Hrvate, nego zbog toga što mi se ta država uopšte ne dopada.

Ne vjerujem u tu državu i ne želim joj da postoji još dugo. Mislim da svako ko to tako doživljava, treba da se bori ako ima prave argumente, da tako razmišlja i da ima pravo da to kaže – kazala je Vuković.

Saff

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Biljana Plavšić: “Klinton i Alija su imali dogovor po kojem je Srebrenica pala, a Naser “maknut” mjesec dana kako bi se plan realizovao”!

Dokazani neprijatelj Bosne i muslimana, Biljana Plavšić haška optuženica i predsjednica genocidne tvorevine Republike Srpske …

error: Oo !!