PREDZNAK SUDNJEG DANA KOJEG SVI GLEDAMO SVOJIM OČIMA DANAS

Ima nas vala mnogo, ali smo poput pjene koju voda nosi

Sevban, radijallahu anhu, prenosi da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Samo što nisu narodi nasrnuli na vas kao što izjelice nasrnu na činiju (hranu).” Neko na to upita: “Je li zato što će nas tada biti malo?” A Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, odgovori: “Naprotiv, bit će vas tada mnogo, ali poput pjene koju voda nosi.

A Allah će iz prsa vaših neprijatelja uklonuti strahopoštovanje prema vama, a u vaša će srca uliti vehn.” A šta je to vehn, o Allahov Poslaniče?” – upitali su, a Poslanik će: “Ljubav prema dunjaluku i strah od smrti.” (Hadis je sahih. Bilježi Ahmed, šejh Albani ga ocijenio vjerodostojnim u “Es-Silsiletu es-sahiha”, br. hadisa 958)

Ovaj je hadis jedan od dokaza poslanstva i jedan od predznaka Sudnjeg dana, pošto su na muslimane nasrtali i navaljivali udruženi nevjernici sa svih strana, kao što izjelice navale na posudu s hranom. Međutim, malobrojnost muslimana neće biti povod za napad na njih, jer će biti mnogobrojni, nego zato jer će biti poput pjene koju voda nosi, bez snage i glasa. I ovo je, nažalost, stanje ummeta danas koji broji više od milijardu sljedbenika, ali je to samo količinski broj, bez kvaliteta.Strahopoštovanje je nestalo iz prsa neprijatelja, i igraju se sa muslimanima kako hoće, ratujući protiv njih i osvajajući šta im je volja. A muslimani okupirani i zaljubljeni u dunjaluk, plaše se za svoj život i strepe od smrti.

Iz knjige: “Kraj svijeta” – Autor: Dr. Muhammad Abdurrahman Al-Arifi,

n-um

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Bitka Armagedon i početak kraja svijeta – Predznak Kijametskog dana

Bitka Armageddon je istina i njeno dešavanje je jako blizu. Bitka Armageddon je istina i …

error: Oo !!