NJEGOVU BOLEST ALLAH IZLIJEČIO PREKO NOĆNOG NAMAZA, DOKTORI OSTALI IZNENAĐENI, EVO ŠTA JE ČINIO

On je jedini koji može izliječiti i otkliniti bolest, jer On samo kaže “budi” i ono bude

Dugo vremena osjećao sam tegobe u abdomenu i poslije detaljnih pretraga, rektoskopije i kolonoskopije, 2013. godine dijagnosticirani su mi polipi u debelom crijevu. Tokom razgovora o nalazila, doktor mi je rekao da je to početno kancerogeno oboljenje i zakazali su mi termin za hirurško odstranjivanje malignih stanica. Međutim, odlučio sam da neću otići na zakazani termin i odustao sam od daljnjeg liječenja. U mjesecu novembru prošle godine, došlo je do velikog pogoršanja mog zdravstvenog stanja i opet sam otišao na pregled gastroenterologu koji je bio zakazan za 15. decembar.

Tada su mi opet zakazali hirurško otklanjanje polipa za 18. mart i dali uputnice da uradim detaljan pregled debelog crijeva. Dok se sve to odvijalo, počeo sam da klanjam nafile svaku noć i da na sedždi molim Allaha da mi podari zdravlje i da me izliječi od bolesti. Na zakazani datum, 18. marta, kad su uradili kolonoskopiju, nalaza je bio začuđujući: debelo crijevo sasvim uredno, a ja sam bio potpuno zdrav. Iako je sa medicinskog stanovišta nemoguće da polipi sami nestanu, jer su to tumori, kod mene se to ipak dogodilo, što je samo jedan od malih dokaza koji ukazuju na postojanje Allaha i na Njegovu apsolutnu moć.

Kad sam 2013. godine saznao da imam kancerogeno oboljenje, ja sam to prihvatio sasvim normalno, bez ikakve tuge ili ljutnje i sam sam sebi rekao da je to Allahova volja. Mnogi koji su bolesni do smrti griješe, ne vjeruju i stide se Allaha, namaz i ne obavljaju niti o vjeri šta znaju, niti hoće da znaju i krivo im je što su bolesni. U svim situacijama, iskušenjima, tegobama, jedini izlaz nalazi se u prepuštanju Allahovoj volji i zadovoljstvu Njegovom odredbom. On je jedini koji može izliječiti i otkliniti bolest, jer On samo kaže “budi” i ono bude.

Tekst poslao Dž. K.

Portal Svjetlo Dunjaluka

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Zamislite da vam ovo ljekar kaže: Još mjesec ćeš živjeti i umrijeti! Slučaj sa jednim bratom…

Oduševio me televizijski intervju sa jednim eminentnim alimom, iz kojeg sam mnogo naučio, pa želim …

error: Oo !!