Devet čudesnih koristi od meda razmućenog u vodi

Donosimo vam samo nekoliko zdravstvenih koristi ovog čudesnog napitka

Vjerovatno ste već čuli da je čaša vode idealan napitak za početak dana, kao i da med povoljno utiče na vaše zdravlje. Ali da li ste znali da kombinacija tople vode i meda ima višestruko povoljan uticaj na vaše zdravlje? Donosimo vam samo nekoliko zdravstvenih koristi ovog čudesnog napitka.

1. Med razmućen u čaši tople vode vam pomaže da smanjite višak kilograma.

2. Šećer koji se nalazi u medu je prirodan i predstavlja zdrav izvor kalorija. Ne samo to, već će ova kombinacija umanjiti povećanu želju za slatkišima.

3. Med razmućen u čaši tople vode poboljšava varenje. Antiseptična dejstva meda utiču povoljno na varenje, a kombinacija sa vodom omekšava stolicu.

4. Ojačava imunitet. Med ima nevjerovatnu sposobnost neutralisanja bakterija. Naročito se preporučuje organski med koji ima najviše enzima, minerala i vitamina koji se bore protiv bakterija. Med je i odličan antioksidans, koji pomaže u borbi protiv slobodnih radikala

5. Med razmućen u čaši tople vode pomaže kod alergija. Prirodni med iz vašeg podneblja može pomoći organizmu da se navikne na polen. U ovom slučaju voda čak nije obavezna, ali dodatna hidratacija nikako ne škodi.

6. Razmućen med podiže energiju. Ne morate da posežete za kafom da biste se razbudili – promiješajte malo meda u toploj vodi. Ova zdrava kombinacija vam takođe može vratiti polet i energiju.

7. Razmućen med umiruje upalu grla i ublažava kašalj. Sudeći prema preporuci čuvene klinike Mayo, topla voda i med mogu ublažiti iritaciju grla i umiriti kašalj.

8. Detoksikacija. Med i voda će pomoći vašem organizmu da se riješi otrova. Dobra probava, na koju takođe utiče med, je zaslužna za detoksikaciju organizma. Još bolje rezultate ćete dobiti ako medu i vodi doate i limun. Kiselina u limunu utiče pozitivno na funkcije enzima i stimuliše rad jetre.

9. Razmućen med smanjuje rizik od kardiovaskularnih oboljenja. Ne samo da će topla voda i med poboljšati hidrataciju, već će povećati i nivo dobrog holesterola i smanjiti rizik od srčanih oboljenja.

haber.ba

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Poslanik a.s. nam je davno otkrio kako da se sačuvamo teških bolesti kao što je ova danas

Kako se sačuvati od teških zaraznih bolesti U stvari ono što nam je preporučio naš …

error: Oo !!