Ako želite da imate snagu, ali baš bukvalno da imate snagu, onda učite ovaj zikr, i otklonite nemoć od sebe

ZIKR KOJI DAJE SNAGU

Alija, radijallahu anhu, prenosi da je Poslanikova kćerka Fatima, radijallahu anha, došla kod Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, žaleći se na bol u rukama od okretanja žrvnja.

Čula je da mu je došlo roblje, pa je htjela zatražiti od njega roba da joj pomaže oko kućnih poslova, ali ga nije zatekla u kući.

Rekla je to Aiši, radijallahu anha, pa ga je Aiša, kada se vratio kući, obavijestila o onome što traži Fatima, pa je otišao kod nje. Kaže Alija: “Došao je kod nas, a mi smo već bili legli. Krenuli smo da ustanemo, a on nam reče: ‘Ostanite na svom mjestu!’ Sjeo je između mene i nje, tako da sam osjetio hladnoću njegovih stopala na svome stomaku.

Rekao nam je: ‘Hoćete li da vas uputim na nešto što je bolje od onoga što ste tražili? Kada legnete, ili kada odete u postelju, recite 33 puta ‘’, 33 puta ‘’ i 34 puta ‘ ’, to vam je bolje od sluge.’” (Buhari, 5361; Muslim, 2727) Kaže Alija: “Nikada to nisam ispustio od kako sam čuo od Resulullaha, sallalahu alejhi ve sellem.” (Buhari, 5362)Šejhul-islam Ibn Tejmijje, rhm, kaže: “Čuli smo da onaj ko redovno uči ovaj zikr prije spavanja neće osjetiti nemoć zbog posla i drugih obaveza.”, a Ibnul-Kajjim, rhm, je rekao:

“Kaže se da onaj ko redovno uči ovaj zikr prije spavanja osjeti snagu u toku dana koja mu je dovoljna da nema potrebe za slugom/pomoćnikom.”(El-Vabilus-sajb, str. 97, 77)Mr.Amir Smajić

n-um

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Ne propustite proučiti noćas dovu za sticanje nafake i otklanjanje brige i tuge

Zamolimo dragog Allaha da nas učini od onih koji će od halal zarade da žive …

error: Oo !!