Bilal Bosnić: Djeco moja, porodico moja, strpite se! Dok su ga pratili, maloljetna djevojčica je čekala sa kesom u ruci / VIDEO

Jedan od emotivnih trenutaka prilikom vraćanja brata Bilala Bosnića sa dženaze svog sina, jeste i taj da im je prije ulaska u službeno vozilo rekao da se strpe: Djeco moja, porodico moja…strpite se!

Nedugo poslije toga u kadru se pojavila jedna djevojčica, vjerovatno kćerka ili neko od užih članova porodice kako daje kesu da ponese… Isto kada nekima saljemo kesu i u njoj malo hrane i soka, da se može naći nekome tokom putovanja. Vlo emotivan trenutak.

Ne dozvoli da svoju kičmu savijaju i pred kim do pred Tobom Svevišnji Gospodaru, i da se samo Tebe boje u javnosti i tajnosti, i od Tebe zaštitu traže.

Allahu moj, Ti si onaj koji pružaš zaštitu, molim Te pod Svoje okrilje ih uzmi i ne prepusti same sebi ni koliko je treptaj oka. Neka njihovo srce, um, tijelo i emocije budu čisti i tebi pokorni. Zaštiti ih od svakog zla koje Si stvorio, od nepravde koju mogu sami sebi nanijeti, od drugih ljudi, životinja, džina i šejtana prokletih. Od nesreća, bolesti, povreda, ovisnosti i poroka i sve druge fizičke, mentalne i emocionalne nevolje i tegobe.

Denis Krajišnik

Obrada: religis

 

 

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Lejletul Miradz mubarek noc

Muslimani u nedjelju (27.02.2022) dočekuju odabranu noć Lejletu-l-Miradž

Šta za muslimane predstavlja ova noć? Noć Lejletu-l-Miradž za pripadnike islama predstavlja noć putovanja poslanika …

error: Oo !!