NijeImalaOdnos
OdnosMuzSadaka

Sa mužem nije imala odnos godinama, a onda je ovim gestom to uspješno riješila

Uspješno otklonila uzrok koji je sprječavao muža da joj prilazi u postelji

Šejh Nebil el-Avadi spomenuo je sljedeći slučaj: “Na jednom od ženskih sijela, sestra koja je držala predavanje, na kraju istog, pozva sestre da doniraju koliko su u mogućnosti novca, kako bi se pomogle siromašne porodice. Počele su žene da vade iz džepova i torbica šta su imale od novca. Jedna od njih priđe plačući i reče: “Ja nemam novca, zaista nemam, ali imam ovu ogrlicu sa ovim zlatnim privjeskom, prodajte je i koliko bude vrijedila, sav novac podijelite siromašnima.“ Uzela je ova naša sestra tu ogrlicu sa privjeskom i otišla do radnje u kojoj se prodaje zlatni nakit, da procijene koliko vrijedi te da je proda.

Kad je trgovac počeo da pregleda ogrlicu i na njoj privjesak i kad je htio da otvori privjesak, kako bi ga mogao tačnije izvagati, jer obično u njima bude nešto, možda slika i sl., iz privjeska je ispao papirić. Čim je ova sestra razmotala papirić, vidjela je da je to SIHIR. Pročitala je i vidjela da je njoj bio namjenjen kako bi se ona i njen muž rastavili, znači sihir rastavljanja. Uzela je naša sestra taj sihir, naučila na njega ajete uništenja te uz Allahovu pomoć, isti uništila.

Nakon nekog vremena, na drugom sijelu, srela je opet tu ženu. Na kraju druženja, pozvala ju je da razgovaraju. Kad joj je rekla, šta je našla, žene je počela plakati. Na upit zašto plačeš, ona je rekla:“Više od deset godina, moj muž mi se nije približio u postelji, kad god pokuša, nešto ga spriječi, ali prije nekoliko dana, uradio je to bez problema, prvi put nakon više od deset godina..subhanAllah. Nisam znala šta se dešava, a nisam znala ni za sihir sve dok mi ti sada nisi kazala.“

Ona je se smilovala nekom svojom sadakom, pa je se Allah smilovao njoj i spasio je zla. Nije joj se rukja učila, nije pila naučenu vodu, nije se mazala naučenim maslinovim uljem, ne, nije! Strpljiva je bila i samo jedna sadaka je uništila sihir uz Allahovu pomoć i dozvolu.
Rekao je Imam Ibnu-l-Qajjim, rhm: ”Sadaka (milostinja) ima veoma čudno djelovanje na čovjeka. Sadaka od čovjeka otklanja razne bolesti, nesreće, djelovanje sihra, uroka, pa makar ona bila i od pokvarenjaka, griješnika pa čak i od kjafira, Allah će od njih zbog njihove dobrote i sadake otkloniti njihove nedaće.” (El-Valib es-Sajid, 1/49)

Saudin Cokoja

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Koliko je Allah dž.š. moćan. Istinit događaj: Kako je sadakom vratio ukradeni automobil. Subhanallah!

Nedavno su mi jednom ahbabu ukrali auto. Dobar insan, čvrst vjernik, podnio je to smireno …

error: Oo !!