BOSANCI SU SRČANI I STRAŠNI RATNICI – DA SU IMALI 10% NAORUŽANJA KAO SRBI ILI HRVATI, ZAVRŠILI BI RAT U SVOJU KORIST U MAJU ‘92.

Ali malobrojni narod velikog srca nije pokleknuo

Zanimljiv komentar na platformi YouTube ostavio je komentator pod pseudonimom Savo Ras Popović (ime crnogorskog oficira i ustanika protiv srpske aneksije CG iz 1918.). On se predstavio kao pravoslavni Crnogorac koji je dobrovoljno učestvovao u agresiji na Bosnu.

Snimak MMA borbe između Ivana Erslana i Jusufa Hajrovića u sekciji komentara otišao je u nesportskom smjeru, ništa neobično u današnjem svijetu. Počelo je komentarom:

–Gdje ovog Jusufa iskopaše?! Svaka ulica u Bosni ili Hrvatskoj ima boljeg borca od njega. Uslijedio je odgovor ‘Ivana Perišića’ (ne mislimo da je to poznati hrvatski fudbaler) i komentar:

–Muslimani su samo jaki 5 na jedan … to ti oni od malena uče … bilo to ovdje u Njemačkoj ili u BiH.

Na ovaj komentar šovinizma uslijedio je odgovor, nama u Bosni i Hercegovini posebno zanimljiv:

– Ja sam se ‘92 i ‘93 kao dobrovoljac borio u Bosni protiv muslimana tj Bosanaca i mogu ti samo reći da nisi uopšte u pravu. Da su oni imali 10% naoružanja kao Srbi (ja sam pravoslavni Crnogorac) ili Hrvati završili bi rat u svoju korist u Maju ‘92. Bosanci su srčani i strašni ratnici. Druga stvar je što država BiH ne ulaže u razvoj sporta – napisao je gorepomenuti dobrovoljac iz Crne Gore.

Poznato je kako je tokom srpsko-crnogorske agresije 1992-1995. te hrvatskog UZP-a u međuvremenu postojao embargo na uvoz oružja. Izvjesno je kako je bio namijenjen nestanak državi Bosni i Hercegovini, kao i Bošnjacima – nad kojima je počinjen genocid.

Ali malobrojni narod velikog srca nije pokleknuo. Organizovan u Armiju Republike Bosne i Hercegovine, jedinu legalnu i legitimnu vojsku na teritoriji naše države, suprotstavio se naizgled moćnim napadačima. I desilo se čudo – čudo bosanskog otpora!

miruhbosne

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

BOSANCI U AFRICI GRADE BUNARE I DŽAMIJE: JEDNOM OD NJIH DALI IME PO AMELU TUKI

Bosance i Hercegovce bez dileme krasi jedna predivna osobina – humanost. Među brojnim primjerima gdje …

error: Oo !!