Čovjek koji je ujedinio Bosnu i Bosance. Ovo je zaboravljena priča o Oskaru

Ispod jedne karirane košulje stala je cijela BiH-priča o Nisvetu Džanki

“Ja Nisvet Dzanko rođen sam krajem septembra 1963.godine dakle u vrijeme kada kiša nije prestajala padati 27 dana.Barem ne kod nas u Foči gdje sam ja prohodao sve sa šlaufom u pričuvi od straha da me Drina ne odnese.

Vode se bojao nisam te sam upisao i završio gimnaziju “Dr.Simo Milošević”koja se nalazila na sastavcima ćehotine u Drinu.Studij geografije sam završio na PMF u Sarajevu.Prvi text objavio u studentskom časopisu Walter tamo još 1987.godine.

Rat proveo u Tuzli bio vojnik na liniji i pisao u novinama različitim.Sto je bitno upoznavao mentalitet tuzlanske nahije.A to nije malo.

Poslije rata se vraćam u Sarajevo i pišem za novine.U taj vakat se znalo desit da me pozovu da odigram koju sporednu ulogu za film sto sam rado prihvatao za stoju na dan.

Onda se desila “Pozitivna geografija” televizijski serijal na kome sam poderao jednu deceniju svog života a ko zna o čemu se tu radi.Jeste malo priča prepotentna ali kad napraviš 284 emisije i neko ti traži da se izjasniš ko si i sta si onda ti od njega tražis da ti iz pridžepka izvuče barem Oskara.

A on ga nema”.

secretsof.world

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Mitropolit poručio Dodiku: “RS će nestati, Bosna će biti cjelovita, a od Srbije će ostati samo beogradski pašaluk”

“Bolje je Srbiji da misli o Vojvodini, da vide kako će riješiti to pitanje” Mitropolit …

error: Oo !!