Na Ahiret preselio poznati doktor koji je isključivo liječio i obilazio siromašne pacijente. On nije htjeo slavu ni novac

Muhamed Mashally, ” Doktor siromašnih “. ❤

Diplomirao je na Medicinskom fakultetu 1967 godine.

Dr. Mohamed Mashally je posjećivao siromašne pacijente u svom gradu u Egiptu, muslimane i krišćanske kopte. Radio je to besplatno. U svojoj skromnoj klinici, svojim najsiromašnijim pacijentima davao je i novac da kupe lijek. Desetine pacijenata se poreda svakog dana ispred njegove skromne klinike. Dr. Muhammed je radio 10 sati dnevno od 9 do 19 sati da bi liječio najviše ljudi.

Muhammed Mashali nikada nije imao auto, čak ni mobitel, hodao je od kuće do klinike pješke iako je imao preko 80 godina.

Kada je jedan od bogatih gospodara zaliva čuo za njegovu historiju, dao mu je $ 20 hiljada, dao mu je i auto da se pomjeri, ali nakon godinu dana, po povratku u Egipat, bogati čovjek je otkrio da je Muhammed prodao auto da pomogne svojim siromašnim pacijentima.

Muhammed Mashaly je rekao: ′′ Nakon diplomiranja otkrio sam da je moj otac žrtvovao cijeli svoj život da bi me učinio doktorom. Obećao sam Bogu da neću uzeti ni peni od siromašnih i živjeti život služeći komšiji bilo koje kulture ili religije.”

Čovjek koji je posvetio cijeli svoj život da spasi ljudske živote .

Vratio se svom Gospodaru kojem je obećao da neće uzeti ni peni za liječenje siromašnih .
Allah mu se smilovao i sastavio ga u Dzenetu sa društvom odabranih Allahovih robova.

Amin

FB Meisad Kugic

Podijelite ovaj članak
error: Oo !!