JEDINI BH. GRAD BEZ IJEDNOG ZARAŽENOG OD POČETKA PANDEMIJE: ŠTA JE KLJUČ ZA USPJEŠNU BORBU S KORONAVIRUSOM?

Dok pandemija koronavirusa u našoj državi polako, ali sigurno dostiže petocifreni broj zaraženih, jedan od rijetkih gradova koji se uspješno bori sa ovom pošasti je Ključ.

Zaista smo od početka vodili računa i poštovali one mjere, građani su savjesni. Komunikacija sa susjednim općinama je velika, posebno sa onima iz manjeg entiteta Republika Srpska, gradovima Ribnikom i Banja Lukom, koja je na neki način i žarište. Uspjeli smo da se očuvamo i sačuvamo, da nemamo ni jednog zaraženog, kaže načelnik općine Ključ Nedžad Zukanović.
Dodao je da mu je drago što se Ključ uspio sačuvati.

Ovo ne garantuje da neće sutra biti zaraženih, to je nemoguće. Sjećam se i kada su Tuzlu hvalili, poslije toga tamo je došlo do naglog porasta zaraženih. Ali najbitnije da za sada nemamo, kazao je Zukanović za Uskvijesti.ba

Kaže i kako su odlučili da ove godine „Ključka regata“ neće biti kao prethodnih.

Planirali smo taj dan organizirati spuštanje sa djecom sa posebnim potrebama i njihovim roditeljima. Bit će nekoliko čamaca, poštovat ćemo sve mjere distance. Ne podržavamo velike skupove, trudimo se ispoštovati sve mjere gdje možemo da ih ispoštujemo. Zahvaljujemo se i našem rafting klubu koji je imao razumijevanja da organizira nešto minimalno, da se tradicija ne prekida, a da održimo tu mini „Ključku regatu, zaključio je Zukanović.

hayat.ba

Podijelite ovaj članak
error: Oo !!