PricaOPrimljenojDovi opskrba
PricaOPrimljenojDovi

Istinita priča o primljenoj dovi: ”Molim dragog Allaha da na tebe u obilju izlije opskrbu!”

A dobro koje za sebe unaprijed osigurate naći ćete kod Allaha još većim

Daija Velid ed-Dahvan prenosi priču o čovjeku kojeg lično poznaje. Ovaj čovjek je imao 8.500 rijala, 4.000 rijala je držao u ladici kojoj je i njegova supruga imala pristup, dok je 4.500 držao na sigurnijem mjestu.

Jednog dana je krenuo na ikindija- namaz u džamiju kada je vidio jednog brata iz Sudana kako plače.Upitao ga je šta nije u redu, a on mu reče da mu je supruzi dijanosticiran rak grlića materice. Upitao ga je koliko košta operacija. Brat iz Sudana mu reče da operacija iznosi 8.500 rijala. Nakon što je to čuo, čovjek je otišao kući.

Otvorio je ladicu u kojoj je držao 4.000 rijala i pronašao je cijeli iznos, zatim je uzeo ostalih 4.500 rijala iz druge ladice i cjelokupni iznos dao bratu iz Sudana.

Brat je prihvatio novac i dovio Allahu-

Molim Allaha da na tebe u obilju izlije opskrbu! Daija Velid ed-Dahvan se kune Allahom da je vidio vlastitim očima da taj čovjek, koji je poklonio sav novac koji je imao, sada ima više od 300.000.000 rijala na bankovnim računima.

Nepotrebno je reći da nas čovjek ohrabruje da budemo velikodušni i da budemo sigurni da sve ono što smo potrošili u ime Allaha ćemo kod Njega i pronaći, i na ovome svijetu i na Ahiretu, inšaAllah.

A dobro koje za sebe unaprijed osigurate naći ćete kod Allaha još većim i dobićete još veću nagradu. (El-Muzzammil, 70)

Autor: Šejh Junus Katrada Prijevod i izvor: IslamBosna.ba

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Lejletul Miradz mubarek noc

Muslimani u nedjelju (27.02.2022) dočekuju odabranu noć Lejletu-l-Miradž

Šta za muslimane predstavlja ova noć? Noć Lejletu-l-Miradž za pripadnike islama predstavlja noć putovanja poslanika …

error: Oo !!