PuljicEvropaIslam
PuljicEvropaIslam

Skandalozne tvrdnje kardinala Puljića: “Evropa ne poznaje islam dobro i ne razumije šta znači živjeti sa ovakvim muslimanima

Puljiću sada smetaju investicije iz arapskih zemalja…

Evropa mora ponovo otkriti svoje korijene, svoj kršćanski identitet, a samo na takav način neće strahovati od islamskog radikalizma, rekao je Vrhbosanski kardinal Vinko Puljić govoreći za italijanske medije. Puljić je ponovo ustvrdio da u Bosnu i Hercegovinu „dolaze velike investiticije iz arapskog svijeta za izgradnju džamija“, prenosi Nezavisni istraživački centar NICK.

Imamo velike investicije arapskih zemalja da se grade džamije i cijela naselja u kojima žive ljudi koji dolaze iz tih država. Sa slavenskim muslimanima imamo dobre odnose, ali sa radikaliziranim islamistima koji dolaze iz arapskog svijeta je teško razgovarati. Iznad svega, jer na političkom nivou oni ignorišu naše prisustvo – rekao je Puljić za italijanski ACS.

Položaj katoličke zajednice

Kardinal je ustvrdio kako je katolička zajednica u BiH sve manja te „ne uživa ista prava kao i drugi građani“. Agencija ACS u tekstu tvrdi da je BiH „dobro poznata kao kapija za radikalni islam koji se širi na cijelom starom kontinentu“:

Nažalost, Evropa ne poznaje islam dobro i ne razumije šta znači živjeti rame uz rame sa islamskim radikalizmom – rekao je Puljić, prenosi NICK.

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Mitropolit poručio Dodiku: “RS će nestati, Bosna će biti cjelovita, a od Srbije će ostati samo beogradski pašaluk”

“Bolje je Srbiji da misli o Vojvodini, da vide kako će riješiti to pitanje” Mitropolit …

error: Oo !!